Női foci

2024.05.04. 18:11

Alaposan megnehezítették a Ferencváros dolgát a szekszárdiak (galériával)

A gól nélküli első félidő után még vezetett a Szekszárdi WFC, de végül 2–1-re alulmaradt a címvédő és listavezető FTC-Telekom ellen a női NB I-es focibajnokságban.

Teol.hu

Brianna Taylor góljával még vezetett a Szekszárd a listavezető ellen

Fotó: Makovics Kornél

Jól tartotta magát az élvonalban másodéves sárga-fekete alakulat, amelyet az sem zavart meg, hogy védelmet kényszerűségből meg kellett bontania Micskó Márknak (Jáhn Klaudia rosszul esett, ami után le kellett őt cserélni). A gól nélküli első játékrész után aztán jött a még nagyobb meglepetés, hiszen a házi góllövőlistát vezető Brianna Nicole Taylor találatával megszerezte a vezetést a Szekszárd.

A listavezető zöld-fehéreknek sokáig nem jött össze az egyenlítés, de negyedórával a rendes játékidő vége előtt egalizált a Ferencváros, majd az utolsó percekben fordított. Az egyetlen magyar aranylabdás Albert Flórián – aki éppen 56 évvel ezelőtt, 1968. május 4-én vette át az elismerést – fia által jelenleg irányított fővárosiak ezzel már hatvanegy mérkőzés óta veretlen az NB I-ben, és matematikailag is bebiztosította első helyét a bajnoki döntőre.

Simple Női Liga NB I, 21. forduló
Szekszárdi WFC–FTC-Telekom 1–2 (0–0)
Szekszárd, v.: Tóth K. (Juhász D., Rigó V.)
Szekszárd: Török – Schell, Acsádi, Jáhn (Kiss G., 35.), Zahár (Sereg, 84.) – Kovács Zs., Vári, Kágyi K., Kágyi R. – Nagy-Cseke V., Taylor. Edző: Micskó Márk
Ferencváros: Barti – Ott, Papp L., Hubbard – Fenyvesi (Kovács L., 89.), Kovács E. – Bozsik (Czellér, 57.), Csányi, Sztanovics (Diószegi, 57.) – Nagy V., Kubassova (Túróczy, 85.). Edző: Albert Flórián
Gólszerző: Taylor (47.), illetve Nagy V. (74.), Kovács E. (88.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!