Labdarúgás

2024.05.09. 19:47

Éremmel koronáznák meg remek szezonjukat a kakasdiak

Labdarúgás Nagy győzelmet aratott a bonyhádiak elleni rangadón a Kakasd SE, amely három körrel a vármegye egyes bajnokság befejezése előtt holtversenyben áll a listavezető BVLC-vel. Az edző, Takács Norbert azt reméli, hogy a szezont érmes helyezéssel tudják megkoronázni.

Rónai Gábor

Takács Norbert mozdulata jelképes is lehet, a kakasdiak a csúcsokat ostromolják

Fotó: Makovics Kornél

– Ráhajtanak az aranyéremre?
– Maradjunk annyiban, hogy az első háromban szeretnénk végezni – felelte lapunknak Takács Norbert, a vármegyei élvonalban második kakasdiak edzője, aki hét vereség után ünnepelhetett ismét győzelmet csapatával a bonyhádiak ellen. – Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, tudjuk, hogy a tabella hétről hétre változhat, de hiszünk benne, hogy odaérhetünk a dobogóra.

– Nagy győzelmet arattak a Bonyhád ellen. Milyen volt?
– Inkább küzdelmesnek, mint látványosnak nevezném a találkozót, olyan volt, amilyennek egy ilyen rangadónak lennie kell. A bonyhádiak akkor szerezték meg a vezetést, amikor inkább nekünk voltak lehetőségeink, és az egyenlítésünk után is több olyan helyzetet alakítottunk ki, amiből korábban is megszerezhettük volna a vezetést. Voltak tizenegyesgyanús szituációk, a vendégek inkább pontrúgások után veszélyeztettek. Úgy gondolom, hogy közelebb álltunk a győzelemhez. Réti Dani mindent eldöntő tizenegyese előtt Márk Attila is fejelt egy gólt, amit nem adtak meg, Adorján Áron buktatásáért pedig járt nekünk a tizenegyes. Boldogok vagyunk, mert ez nagy győzelem volt, amivel megteremtettük magunknak az esélyt, hogy az élmezőnyben végezzünk. 

Kulcsembereket kell nélkülözniük
Azért is dicséretes dolog a kakasdiak remek szereplése, mert kulcsemberek hiányoznak Takács Norbert együtteséből. A gólfelelős Márk Krisztián régóta maródi, a kapus, Zsiga Kevin bokaszalag-szakadást szenvedett, Kapéter Dominikot izomsérülés miatt kellett lecserélni a bonyhádiak elleni meccsen, az örökifjú Sebestyén Miklóst pedig hátfájdalmai miatt nem tudja bevetni Takács Norbert edző. 

– Mi a kakasdi sikerek titka?
– Talán az, hogy egységesek vagyunk, mindenki egy irányba húz. Sokat dolgoznak a srácok az edzéseken azért, hogy ilyen eredményeket érjünk el. 

– Hétvégén újabb völgységi rangadó vár önökre, ezúttal Nagymányokon. Mit remél?
– Szeretnénk győzni, de tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. A kvalifikációs bajnokságban és már most, a vármegyei első osztályú bajnokságban is nehéz volt legyőzni őket, s ezúttal is kemény meccs­re számítok. Ha sikerülne nyernünk, akkor egy hét múlva úgy fogadhatnánk a Dombóvárt, hogy ott, azon a találkozón akár el is dőlhet a sorsunk. De nem akarok, és nem is szoktam előre tekinteni, most csak a nagymányoki találkozónkkal foglalkozunk, azt szeretnénk sikerrel megvívni.

Tolna Vármegyei I. osztály, 12. forduló. 
Május 11., szombat: Nagymányoki SE–Kakasd SE 17, Dombóvár FC–Mórágyi SE 17, ASE Paks–Bölcskei SE 17 óra. Május 12., vasárnap: Bonyhád Völgység LC–Bátaszék SE 17 óra. 

 Tolna vármegyei I. osztály, az állás
    1.    Bonyhád    11    8    1    2    36–6    25
    2.    Kakasd    11    8    1    2    20–13    25
    3.    Dombóvár    11    8    0    3    36–14    24
    4.    Bölcske    11    7    1    3    34–11    22
    5.    Bátaszék    11    5    3    3    27–19    18
    6.    ASE Paks    11    3    0    8    17–38    9
    7.    Nagymányok    11    1    0    10    7–37    3
    8.    Mórágy    11    1    0    10    12–51    3

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!