Labdarúgás

2024.05.02. 15:22

Idén is elveszítheti gólkirályát a Paksi FC

Június 30-án lejár a szerződése a Paksi FC-nél Könyves Norbertnek, a támadó jövő egyelőre kérdéses az atomvárosiaknál.

Teol.hu

Könyves Norbert tizenegy találattal vezeti a paksi házi góllövőlistát

Fotó: Molnár Gyula

A mértékadónak számító Transfermarkt szerint tizenegy játékosnak jár le június végén a szerződése a Paksi FC-nél, köztük olyan meghatározó labdarúgóé, mint Hahn János, Kinyik Ákos, Lenzsér Bence, a csapatkapitány-helyettes Szabó János vagy a házi góllövőlistát tizenegy találattal vezető Könyves Norbert.

Haraszti Zsolt ügyvezető a Nemzeti Sport megkeresésére elmondta, a legtöbb labdarúgó esetében már korábban megszületett az egyezség a hosszabbításról, többségük 2026-ig írt alá és volt olyan játékos is, akinek opció volt a szerződésében, ami már életbe lépett.

A tavaly nyáron Diósgyőrből érkező Könyves Norbert jövője azonban kérdéses. Egyes hírek szerint az NB II-ből minden bizonnyal bajnokként feljutó Nyíregyháza szeretné szerződtetni a támadót, aki 35 évesen lehet újra szabadon igazolható. Haraszti Zsolt úgy fogalmazott, szeretnék megtartani, de a csatár még nem döntött a hosszabbításról.

Amennyiben távozik a vajdasági születésű támadó, ő lehet 

sorozatban a negyedik, aki (házi)gólkirályként hagyja ott a Paksot.

Korábban Hahn János (2021), Ádám Martin (2022) és Varga Barnabás (2023) az NB I leggólerősebb játékosaként távozott a szezon végén a Fehérvári útról.

Az OTP Bank Ligában jelenleg második helyen álló Paks vasárnap a Kecskeméthez utazik (16 óra), majd Zalaegerszegre látogat (május 11., 17.30 óra), az utolsó bajnoki fordulóban pedig a Kisvárdát fogadja. A Mol Magyar Kupa döntőjében, május 15-én a Ferencvárossal találkozik az atomvárosi klub, amire péntek 10 órától lehet jegyet vásárolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!