Kosárlabda

2024.05.07. 19:56

Ez az utolsó tánc: a Tarr KSC a szezontól, Djokics Zseljko a klubtól búcsúzik

A Tarr KSC Szekszárd az idény utolsó meccsét vívja szerdán, Djokics Zseljko vezetőedző pedig a klubtól köszön el a címvédő soproniak elleni összecsapáson.

Teol.hu

Djokics Zseljkónak a szerdai időkérései lesznek az utolsók a szekszárdi kispadon

Fotó: Denes Martonfai

Bajnoki bronzéremmel – ami még nincs a kék-fehéreknek – koronázhatja meg szekszárdi munkásságát Djokics Zseljko. A vajdasági születésű szakember szerda este, a Sopron Basket elleni bronzmeccsen ül utoljára a KSC kispadján – hétfőn jelentették be, hogy nyolc és fél év után elhagyja a tolnai vármegyeszékhelyt. 

Érzelmes meccs lesz számára a szerdai, de érzelmes lesz a játékosoknak és a közönségnek is. A klub valaha volt legeredményesebb edzője köszön el, ráadásul a sors úgy hozta, hogy ezt a legnagyobb hazai rivális, a Sopron Basket ellen teheti majd meg. 

Van valami különös ebben az egészben. Ha nincs az Európában is kimagaslónak számító Sopron, Djokics négyszeres bajnokként távozhatna, de aligha kell szégyenkeznie azzal az eredménysorral, amit maga mögött hagy. A bajnokságban négy ezüst, a hazai kupasorozatban egy arany, két ezüst és két bronz fémjelzi kimagasló munkásságát. 

A nemzetközi sikereket most nem soroljuk fel, legyen elég annyi, hogy a KSC 2021-ben bronzérmet szerzett az Európa-kupa szekszárdi rendezésű Final Fourjában.

Na, de nézzük mi várható a Sopron ellen. Az biztos, hogy a lelátón pokoli hangulat (nagyon sokan jelezték, hogy ott akarnak lenni), a pályán pedig öldöklő csata – s reméljük, hogy szekszárdi győzelem. 

A szombati, soproni meccs nem sikerült valami jól a kékeknek (78–43-ra nyertek a hazaiak), ezt a találkozót mielőbb el kell felejteni.
Ugyanakkor van mire építeni. Ha a párharc szekszárdi összecsapásán (82–67-re nyertek a kék-fehérek) mutatott küzdőszellem jellemzi majd Theodoreán Alexandráékat, akkor nagy esély lesz a bronz megszerzésére.

Djokics Zseljko megérdemelné, hogy éremmel a nyakában távozhasson – szerdán érte is küzdeni kell!

Tippmix Női NB I, a 3. helyért, 3. mérkőzés
Tarr KSC Szekszárd–Sopron Basket 
Szekszárd, városi sportcsarnok, szerda, 18 óra. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!