Légpuska és légpisztoly

2024.05.07. 08:30

Két versenyen is remekeltek a bonyhádi sportlövész diákok

A bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium lövész csapata április 11-én csütörtökön, Pécsen a Tolna-Baranya vármegye diákolimpiai lövészverseny selejtezőjén vett részt, ahonnan sikerült elhozni szinte az összes dobogós helyezést.

Farkas Eszter

Az összes dobogós helyezést bezsebelték

A vármegyei versenyre két fegyvernemben neveztek a bonyhádi gimnázium diákjai: légpuska és légpisztolyos kategóriában. A vármegyei versenyre a fiatalok, már az év elejétől komolyan készültek heti három edzés keretében.

 

– A befektetett munka gyümölcse az eredmény, mely két korcsoportban és két fegyvernemben értek el, egyéniben és csapatban mindhárom helyezést a bonyhádi gimisek hozták el – tájékoztatta portálunkat Beke Zoltán, a diákok felkészítő tanára. A légpuskás 3-4-es korcsoportban Szénási Áron egyéni első helyezett, Gyergyói Máté Bende egyéni második helyezett, Szántó Levente egyéni harmadik helyezett lett, és a három tanuló együtt csapatban az első helyen végzett. A 3-4-es korcsoportban a lányoknál Szabó Zsóka az egyéni első helyet szerezte meg.

Az 5-6 korcsoportban a légpuskás lányoknál egyéniben Fábián Patrícia aranyérmet, Jónás Anna Luca ezüstérmet, Nyul Mariann bronzérmet érdemelt ki. Mindhárom tanuló bekerült a Gyöngyösön május 10-11-én megrendezésre kerülő országos döntőbe.

 

Csapatban Jónás Anna Luca, Sűrű Sára és Papp Kata az első helyen végeztek, Tolna vármegyét és egyben az iskolát ők képviselik majd Gyöngyösön. 

Az 5-6 korcsoportban a légpuskás fiúknál egyéniben Szénási Ákos első helyen, Szabó Gábor Máté második helyen, Bogos Patrik harmadik helyen végeztek. Egyéniben mindhárom diák bejutott az országos döntőbe. 

Csapatban Szénási Ákos, Szabó Gábor Máté, Wolff Dominik Henrik az első helyet foglalhatták el, és szintén bejutottak az országos döntőbe.

– Légpisztoly kategóriában az 5-6 korcsoportban egy lány és egy fiú csapatot neveztünk be. A lányoknál egyéniben Somogyi Tamara Margit aranyérmet, Jónás Anna Luca ezüstérmet, Sűrű Sára bronzérmet vihetett haza. Csapatban mindhárom lány első helyen végzett és bejutott az országos döntőre. 

A fiúknál egyéniben Szabó Gábor Máté első helyen, Szénási Ákos második helyen, Bauer Konrád a harmadik helyen végeztek. Csapatban mindhárom tanuló bejutott az országos döntőbe.

 

Két versenyen is jól teljesítettek

– Nem volt pihenő a csapatnak, április 13-án szombaton ismét buszba szálltunk, Ács felé vettük az irányt a Balogh György emlékverseny országos döntőjére. A csapat csütörtökön és pénteken még három edzésen vett részt, majd a lőszerek és a puskák bepakolása után szombaton hajnali hat órakor elindult Ácsra. A hosszú hétvége és út nem fogott ki a lövész diákokon. Mindenki tudta a feladatát, hogy az országos diákolimpia előtt ez a főpróba, így a tizenhét diák úrrá lett a fáradtság fölött, lőállásba állt és remekelt. Két fegyvernemben nevezték a diákokat, rugós és gázos kategóriában.

Eredmények

Egyéniben 3-4 korcsoportban gázos légfegyver kategóriában: Bogos Patrik második, Gyergyói Máté Bende harmadik, Szénási Áron hetedik helyezést ért el. 

Rugós kategóriában: Szántó Levente hetedik helyezést ért el. 

Gázos légfegyver kategóriában 5-6 korcsoportban Jónás Anna Luca első helyezést és a versenyen a legmagasabb pontszámot lövő különdíjat kapta, Herczig Viktória harmadik, Sűrű Sára ötödik, Fábián Patrícia hatodik, Vukovics Zita Zsófi hetedik, Szabó Zsóka nyolcadik, Papp Kata tizenegyedik helyezést értek el.

 

Lányoknál rugós légfegyver kategóriában Baumgartner Kata hatodik, Gelencsér Kata huszadik lett. 

A fiúknál gázos fegyverrel egyéniben Szénási Ákos harmadik, Szabó Gábor Máté negyedik, Orsós Ádám hetedik helyezést ért el. Rugós fegyverrel Radó Márton Jácint tizedik helyezést ért el.

Csapatban a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium első helyezést ért el, Jónás Anna Luca, Szénási Ákos, Bogos Patrik összetételben. Vármegyék közti csapatversenyben Sűrű Sára, Szabó Gábor Máté, Gyergyói Máté Bende remekeltek. Felkészítő kísérőik: Beke Zoltán és Szavári Attila tanárok.

Fotók: beküldött képek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!