Női futsal

2024.05.02. 17:19

Reveland Zoltán: „Elhihetjük, hogy bárki ellen fel tudjuk venni a versenyt”

Két hét szünet, közte egy válogatott összetartás után kezdődik a női futsal NB I. bajnoki döntője. Reveland Zoltán, a 2F-Bau Tolna-Mözs vezetőedzője szerint más lesz a TFSE elleni párharca, mint volt a DEAC elleni elődöntő, de csapata már elhiheti, hogy bárki ellen képesek felvenni a versenyt.

Berg Sándor

Reveland Zoltán szerint az alapszakasz eredményei nincsenek ráhatással a fináléra

Fotó: Mártonfai Dénes

Három év után játszik ismét bajnoki döntőt a 2F-Bau Tolna-Mözs, amely vasárnap idegenben kezdi meg a TFSE ellen az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcát. Reveland Zoltán lapunk kérdésére elmondta, más mérkőzésre számít, mint a Debrecen elleni elődöntő volt, de bízik csapatában, hogy a klub történetében először a magasba emelhetik a bajnoki trófeát.

„Más stílusú csapatról van szó, mint a DEAC, ezáltal másban is rejlik az erejük. Jó képességű játékosok alkotják a keretet, akik egyénileg és csapatként is jól teljesítenek. Centerjátékban erősek, ezáltal fizikálisabb mérkőzésekre számítok. Kulcskérdés lesz a párharcok megnyerése, ezért harcmodorban fel kell velük venni a versenyt” – nyilatkozta a tolna-mözsiek edzője.

A szakember hozzátette, az alapszakasz során lejátszott három bajnoki miatt van kiindulási alapjuk, de ahogy az elődöntőben, úgy most sem számít, hogy azoknak mi lett az eredményük. (Azt hozzátesszük, hogy a DEAC-tól és a TFSE-től is mindháromszor kikapott a Tolna-Mözs.)

„A címvédő kiejtésével elhihetjük, hogy bárki ellen fel tudjuk venni a versenyt – folytatta Reveland Zoltán. – Evés közben jön meg az étvágy, de sok összetevős lesz a döntő három, négy vagy öt mérkőzése. Egyrészt, hogy mennyire tudjuk majd felvinni a pályára a begyakorolt elemeket, másrészt kik állnak majd a rendelkezésemre.”

Az NB I-ben a 2017/2018-as idénytől rendezik ilyen formában a rájátszást, azóta a Tolna-Mözs valamennyiszer bejutott a legjobb négy közé. A 2020/2021-es szezonban ezüstérmet szerzett, valamint háromszor (2018, 2022, 2023) bronzot akasztottak a játékosok nyakába. A TFSE, amely egyedüli csapatként veretlen még az idei kiírásban, sorozatban másodszor jutott fináléba.

A bajnoki döntő második mérkőzését két hét múlva, május 19-én rendezik Tolnán, a harmadikra 26-án kerül sor a fővárosban. A további időpontok egyelőre nem ismertek.

NB I, döntő, 1. mérkőzés
TFSE-11Teamsports–2F-Bau Tolna-Mözs
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont, vasárnap, 17 óra. Vezeti: Czene-Joó (Kiss G., Vida G.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!