Bajnokok Ligája

2024.05.09. 09:22

Tuchel megvédi az agyonbírált Neuert: százévente egyszer (videó)

A Bayern München a 87. percben még 1–0-ra vezetett a spanyol fővárosban, de a 92. percben már 2–1 volt az állás a Real Madrid javára, és ezzel a Borussia Dortmund után a királyi gárda jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe. Manuel Neuer sokáig meccsben tartotta a bajorokat, hogy aztán az ő hibája jelentse a fordulópontot az összecsapáson. A világbajnok német kapus nehezen találta a szavakat a lefújás után.

MW

Thomas Tuchel, a Bayern München vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének Real Madrid-Bayern München visszavágó mérkőzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2024. május 8-án

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Juanjo Martin

Szerdán este a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőinek második visszavágóján a Real Madrid hazai pályán, a 88. perc után Joselu duplájával fordítva 2–1-re győzött a Bayern München ellen, így a spanyol rekordgyőztes lesz a német Borussia Dortmund ellenfele a június 1-jei fináléban – írta meg az Origo. A madridiak egyenlítő találata előtt a Bayern világbajnok kapusa, Manuel Neuer óriásit hibázott, Németországban Oliver Kahn 2002-es világbajnoki döntőben elkövetett látványos hibájához hasonlították Neuer potyáját.

KANE, Harry; RÜDIGER, Antonio
Harry Kane, a Bayern München (j) és Antonio Rüdiger, a Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének Real Madrid–Bayern München visszavágó mérkőzésén a madridi Santiago Bernabéu Stadionban 2024. május 8-án
Fotó: Juanjo Martin / Forrás: MTI/EPA/EFE

Megismétlődött a múlt

A Bayern München egykori legendás kapusa, Oliver Kahn ott volt a Santiago Bernabéu Stadion díszpáholyában a királyi gárda meghívására, s a játékosként a heves vérmérsékletéről ismert Kahn szeme láttára potyázott hatalmasat Manuel Neuer a Real Madrid elleni BL-elődöntőben – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

A német Bild párhuzamot vont Kahn 2002-es vb-döntőben elkövetett hibája és Neuer mostani potyája között. A 2002-es tornán és a döntőig vezető úton Kahn a hátán cipelte a német válogatottat, egészen addig, amíg a brazilok elleni fináléban Rivaldo fogható lövése nem pattant róla ki, így aztán Ronaldo könnyedén megszerezhette a vezetést a braziloknak, akik végül 2–0-ra meg is nyerték a vb-döntőt.

Most eljött Neuer „Kahn-pillanata” is. Pedig a német rekordbajnok csapat kapusa szenzációsan védett a nagy hibájáig: Neuer hat óriási védést is bemutatott, nagy szerepe volt abban, hogy a bajorok a 88. percig 1–0-ra vezettek idegenben, és ezzel összesítésben 3–2-es továbbjutásra álltak. Az utolsó percekben Vinícius 20 méterről leadott lövése viszont megpattant Neuer előtt, akiről kipattant a labda, Joselu pedig közelről nem hibázta el a lehetőséget. Ezzel lett 1–1, aztán Joselu nem sokkal később duplázott, és több kétes bírói ítélet után Real Madrid 2–1-re fordított, ezzel pedig összesítésben 4–3-mal a BL-döntőbe jutott a királyi gárda.

A Bayern edzője, Thomas Tuchel szerint Neuer százévente egyszer követ el ilyen hibát, a rutinos kapus pedig értelemszerűen nem nagyon találta a szavakat.

Másra számított Neuer

A csalódott Neuer nagyon szomorú volt a lefújás után, s szerinte fél lábbal már a döntőben érezték magukat.

Bárki, aki valaha is futballozott, tudja, hogy mit érzek most. Az, hogy a végjátékban kiestünk, miután a 85. percig 1–0-ra vezettünk, rendkívül keserű. Fontos lépést tettünk London felé, már a döntőben láttuk magunkat, és most nem találok szavakat. Nagyon nehéz ez nekem. Őszintén megmondom, arra számítottam, hogy a labda máshogy pattan, a mellkasomra érkezik, de kicsit feljebb jött

– árulta el a Bayern München kapusa.

A Bayern München kiesésével eldőlt, hogy a csapat ebben az idényben nem szerez trófeát: a Német Szuperkupát a Lipcse nyerte meg ellene, a Német Kupában egy harmadosztályú csapat ellen esett ki, a Bundesliga bajnoka a Bayer Leverkusen lett, a BL-ben pedig a Dortmund és a Real Madrid jutott a döntőbe.

Bajnokok Ligája-elődöntő, visszavágó

Real Madrid (spanyol)–Bayern München (német) 2–1 (0–0)
gól: Joselu (88., 91.), illetve Davies (68.)
Továbbjutott a Real Madrid 4–3-as összesítéssel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában