Szorul a hurok

2024.04.22. 10:57

Hídpénzbotrány: egyre több a hajmeresztő részlet, de a Városháza urai hallgatnak (videó)

A főpolgármester hetek óta nem hajlandó válaszolni a Lánchíd felújítását övező korrupciós botrány kérdéseire.

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond az egyes VIII. kerületi önkormányzati lakások tervezett állami kisajátításáról rendelkező törvénymódosítás ellen tartott tüntetésen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem épülete előtt 2024. április 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Másfél milliárd forint közpénzt szivattyúzhattak ki a Lánchíd felújítására szánt összegből, ráadásul a legfrissebb információk szerint ez a tetemes pénztömeg a Karácsony Gergely vezette Városházán landolhatott. A hídpénzbotrányban hetek óta folyamatosan derül fény egyre hajmeresztőbb részletekre, a Városháza urai azonban síri csendben vannak, a sajtó megkereséseire egyszerűen nem hajlandók válaszolni – írja a Mandiner.

A Városházát érintő súlyos kérdések megválaszolása helyett, péntek éjféltől 48 órát visszatekintve

Karácsony Gergely tíz bejegyzést is közzétett, amelyek döntő többsége egyáltalán nem a Fővárosi Önkormányzat munkájáról vagy a budapesti embereket érintő ügyekről szól.

Gyakorlatilag csak a választási kampányáról, például az V. kerületi baloldali előválasztáson győztes Juhász Péter ünnepléséről, vagy épp a saját fotózásáról posztolt.

Budai Gyula fideszes képviselő egy videójában arról beszélt, hogy

hivatali vesztegetés gyanújával feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) a fővárosi baloldalhoz és Vig Mórhoz köthető hídpénzbotrány ügyében.

A Mandiner szerint Karácsony Gergelynek talán hivatali kötelessége lenne számot adni arról, mit tud ezekről a pénzmozgásokról, ugyanis az önkormányzat, azaz a budapesti adófizetők pénzéről van szó.

További részletekért kattintson.

Budai Gyula: Karácsonynak reagálnia kellene a felújítási ügyre

A fideszes Budai Gyula szerint Karácsony Gergely főpolgármesternek reagálnia kellene a Lánchíd felújításával kapcsolatos ügyre.

A kormánypárti politikus a Facebookra hétfőn feltöltött videóban arról beszélt: egy, a részére megküldött levél információi szerint a „Lánchíd-felújítási botrány főszereplője”, Vig Mór a Mammut bevásárlóközpontban található biztonsági céghez, az Árgus Security-hez „járt elszámolni”, az így átadott készpénz pedig „közvetítők útján jutott el a Városházára”.

Budai Gyula elmondta: a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelentése megállapította, hogy az A-híd Zrt. többször, több mint másfél milliárd forintot utalt Vig Mór cégének, amit ő tovább utalt a magánszámlájára, illetve ügyvédi letéti számlájára, és 900 millió forintot készpénzben vett fel.

Hozzátette: a Kehi jelentése szerint egy másik ügyvéd, Hegedűs Dániel letéti számlájára is utaltak 500 millió forintot, amit szintén készpénzben vettek fel. Budai Gyula szerint ez juthatott el a Városházára közvetítők útján.

A fideszes politikus felhívta a figyelmet arra, hogy az Árgus Security Kft. tulajdonosa Apáthy Zoltán, a Lánchíd felújítását végző A-híd Zrt. tulajdonosának a fia.

Emlékeztetett: az ügyben egy hete büntetőfeljelentést tett hivatali vesztegetés miatt, azonban azóta sem az Árgus Security, sem az A-híd Zrt., sem Karácsony Gergely nem reagált az ügyre,

„Főpolgármester úr, most valamit mondani kéne”! – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában