Ellenzéki egyezkedés

2024.05.07. 08:31

Jelentős mennyiségű leleplező információt szivárogtattak ki Karácsony bizalmi köréből

Beszélgetésrészleteket tartalmazó felvételeket, belső levelezéseket és egyéb dokumentumokat tartalmazó csomagot juttatott el egy ismeretlen forrás a Mediaworkshöz – számol be róla a Magyar Nemzet. A lap a következő napokban cikksorozatban mutatja be, hogyan működik Karácsony Gergely és a baloldal belső világa.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a DK-MSZP-Párbeszéd közös kampányrendezvényén a salgótarjáni Fő téren 2024. május 6-án

Forrás: MTI

Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Komka Péter

Feltehetően a főpolgármester közvetlen bizalmi köréből szivárogtathatta ki valaki azokat az anyagokat, amelyek a laphoz kerültek – írják.

Erre lehet következtetni azokból a beszélgetésekből, amelyeken maga Karácsony Gergely és közvetlen környezetébe tartozó politikustársai hallhatók. Többek között a Párbeszéd vezetőségének tanácskozásait rögzíthette egy jelenlévő, aki egy csomag részeként eljuttatta a sajtónak az így keletkezett anyagokat.

A felvett beszélgetéseken Karácsony és kollégái ellenzéki taktikázásról és egyezkedésről, a baloldali összefogáson belüli helyezkedésről, a főpolgármester kampányainak külföldi finanszírozásáról és az önkormányzati, illetve az európai parlamenti választásokra való felkészülésről is szót ejtenek.

Emellett olyan belső levelezések is a Magyar Nemzet birtokába kerültek, amelyeken Karácsony Gergely és bizalmi köre egyeztet a 99 Mozgalom finanszírozását érintő ügyekről.

A kiszivárogtatott e-mailekből, valamint a laphoz eljuttatott feljegyzésekből kiderül, hogyan épül föl és kik a kulcsszereplői annak a struktúrának, amellyel Karácsonyék a külföldről érkező kampányfinanszírozást igyekeztek lepapírozni.

A laphoz került csomag tartalmaz olyan üzleti ajánlatokat is, amelyek Karácsony Gergely online kampányának digitális hátterét fedik fel. A dokumentumokból kirajzolódni látszik az is, milyen támogatást kaphatott Karácsony Gergely a Bajani Gordon-féle DatAdattól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában