Jogerős

2024.04.24. 10:58

Állatkínzás miatt állt bíróság elé egy tolnai férfi

Állatkínzás ügyében hozott ítéletet a Szekszárdi Járásbíróság.

Révészné Hanol Erzsébet

Hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek a Szekszárdi Járásbíróság azt a tolnai férfit, aki a kutyáit sorsára hagyta.

A vádlott Tolnán élt és az ingatlanán hat kutyát tartott, de 2023 nyarán elköltözött a házból, a kutyákat pedig a ház udvarán magára hagyta. A vádlott az ebek gondozásáról és ellátásáról nem gondoskodott megfelelően, elhanyagolta őket, nem biztosított számukra elegendő táplálékot és folyadékot. Az állatok élettere szűk, vizelettel és ürülékkel szennyezett volt, ápolásukat és gyógykezelésüket nem végezte el. A kutyák mindegyike bolhás és atkás volt, közülük háromnak a testén kezeletlen sebek voltak, a soványság miatt több kutya bordája és medencéje látható volt. 

A vádlott végül mind a hat kutya tulajdonjogáról lemondott, az állatokat a Szekszárdi Kutyamenhelyen helyezték el.

A férfi az előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A járásbíróság a vádlottat – halmazati büntetésül – 6 hónap fogház fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 1 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság a vádlottat előzetes mentesítésben részesítette. Az előzetes mentesítés hatályát veszti, ha a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását elrendelik. A bíróság továbbá elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét. Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában