Ünnepi állománygyűlés

2024.05.03. 16:58

Soron kívüli előléptetések, elismerések a tűzoltónap alkalmából

Vármegyénkből heten vehettek át elismerést az országos tűzoltónapi ünnepségen.

Révészné Hanol Erzsébet

dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy és Sárossy Gábor tűzoltó alezredes

Forrás: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Védőszentjüket, Szent Flóriánt ünneplik május negyedikén a tűzoltók. Ez alkalomból tartottak ünnepi állománygyűlést pénteken az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Az országos tűzoltónapi ünnepségen vármegyénkből heten részesültek elismerésben.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként soron kívül előléptette tűzoltó ezredessé, és dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója befogadta a katasztrófavédelem ezredesi karába Sárossy Gábor tűzoltó alezredest, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelőjét.

A belügyminiszter a katasztrófavédelem területén önkéntesen végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Katasztrófavédelem Önkéntes Támogatásáért Emlékérmet adományozott Filóné Ferencz Ibolyának, Bonyhád polgármesterének, valamint tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Iskum József tűzoltó zászlósnak, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének.

Dr. Góra Zoltán a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért soron kívül előléptette tűzoltó alezredessé Veres Róbert tűzoltó őrnagyot, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt főelőadóját. Beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Baksa Csaba tűzoltó törzszászlóst, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét, Pál Mártát, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség ügykezelőjét, továbbá Sebestyén Zsolt tűzoltó zászlóst, a Bonyhádi Katasztrófavédelmi Őrs szerparancsnokát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában