Emlékérem

2024.04.24. 10:28

Elismerést kaptak, amiért vármegyénk biztonságát szolgálják

Elismerésben részesültek azok, akik kimagaslóan helyt álltak Tolna vármegye védelme érdekében.

Révészné Hanol Erzsébet

Tolna Vármegye Védelméért emlékérmeket adott át nemrégiben dr. Horváth Kálmán főispán, a Tolna Vármegyei Védelmi Bizottság elnöke. A díjjal azokat ismerte el, akik kimagaslóan helyt álltak a vármegyében a védelmi felkészítési, gyakorlati, valamint az igazgatási feladatok megvalósításában.

 

Elismerést kapott Hollósi Krisztián büntetés-végrehajtási őrnagy, a Tolna Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársa, a társszervekkel való együttműködésért és az intézet mozgósítási feladatainak ellátásáért.

Huszárné Lukács Rozália, Báta polgármestere, aki a település vezetőjeként 2010 óta sokat tett a község fejlesztéséért és Báta közbiztonságáért, a lakosság és az anyagi javak védelméért. Polgármesterként kiemelkedően látta el feladatait az árvízi védekezési helyzetekben.

Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, aki az egyesület tagjaként, majd később elnökeként tevékenységével az egyesület munkáját támogatja, részt vállalt abban, hogy Tamásiban megépülhetett az új és korszerű tűzoltó laktanya, valamint a Regionális Képzési Központ. Kiemelt feladatának tekinti a testvérvárosok tűzoltóságaival való kapcsolattartást, hivatásának tekinti az önkéntes munkát, példát mutat segítségnyújtásból, szolidaritásból, összefogásból, bátorságból és önzetlenségből.

Sárossy Endre tűzoltó őrnagy, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humán Szolgálatának megbízott szolgálatvezetője, aki a humán szakterület részéről kiemelkedő teljesítményt nyújtott a járványkezelés, valamint az orosz-ukrán konfliktusból adódó humanitárius feladatok személyügyi biztosításában. Széleskörű szakmai tudása, együttműködő-képessége, problémamegoldó készsége kiemelkedő.

Tóth Andor, az Országos Mentőszolgálat munkatársa, aki kivonuló mentőtisztként, állomásszakmai felelősként, oktatóként is helyt áll. Kiemelkedően vett részt a járványkezelésben, az utánpótlás képzésében is szerepet vállal.

Dr. Varga András, a szekszárdi polgármesteri hivatal Városigazgatási és Rendészeti osztályvezetője, honvédelmi referens, aki munkájával hozzájárult a város közbiztonságának javításához, a lakosság életének biztonságossá tételéhez. Tevékenyen részt vett az ukrán menekültek ellátásának megszervezésében, munkája és hozzáállása példamutató.

Róth Antal, a Tolna Vármegyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztályának munkatársa, aki pályája kezdete óta a közegészségügy és a járványügy területén dolgozott. Nagy gyakorlattal és szakmai tapasztalattal látta el a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges feladatokat: a fertőző betegek otthonában, oktatási, egészségügyi és szociális intézményekben egyaránt. A betegekkel, egészségügyi szolgáltatókkal, nevelési és oktatási intézményekkel és önkormányzatokkal hatékony és együttműködő kapcsolatot alakított ki és ápolt. Munkáját a pontosság, a hatékonyság és mindenekfelett nagyfokú szakmai elkötelezettség jellemezte, több mint három évtizedes epidemiológiai szakterületen végzett munkája magas színvonalú és példamutató – írják a Tolna Vármegyei Kormányhivatal közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában