Vidámságot sugároztak a művek

2024.05.03. 17:30

Huszonnyolc alkotás készült a rajzpályázatra

Rajzpályázatot hirdetett az intézmény. A fiatalok szabadon választhatták meg az alkotói technikát. Három korcsoportban zajlott az eredményhirdetés. Valamennyi rajz vidámságot sugárzott.

Szeri Árpád

Licska Mónika az ezüstérmet érdemlő rajza mellett

Fotó: Sándor Judit

Az én anyukám. Ezt a címet viselte az a rajzpályázat, melyet a közelgő Anyák Napja alkalmából hirdettek meg az ÁGOTA Közösség Tolna vármegyei munkatársai. Az intézmény gyermekvédelmi gondoskodásban, nevelőszülőknél élő fiataljai három korcsoportban nevezhettek, a technikát szabadon választhatták meg. Ennek megfelelően a huszonnyolc beérkezett alkotás között egyaránt akadtak ceruzával, festékkel vagy éppen csillámtollal készített művek.

Szécsényi Sándor adta át az elismeréseket az ifjú alkotóknak Fotó: Sándor Judit

A tehetséges gyermekek pályamunkáit három tagú zsűri, azaz Szécsényi Sándor, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató területi igazgatója, Nemes Rita, a szekszárdi Illyés Gyula Gyermekkönyvtár vezetője, és Kerekesné Varga Veronika festőművész értékelte. Szécsényi Sándor a múlt hét végén  Szekszárdon, a területi irodán tartott eredményhirdetésen elmondta: nagyon jó ránézni a kiállított művekre, mert azok vidámságot sugároznak. Érezhető rajtuk, hogy az ifjú művészek az őket körülvevő boldogságból és mosolyokból töltekeztek fel.

– Öröm számunkra, hogy mindannyian találtatok olyan személyt a környezetetekben, akiben megbízhattok, akinek anyai szeretetét biztosan magatok mögött tudhatjátok – húzta alá. – Legyen szó akár édesanyáról vagy nevelőszülőről.

A bonyhádi nevelőszülői családban élő, kilencéves Licska Mónika nagy kedvvel rajzol. A kislány korcsoportjában második lett alkotásával.

– A nevelőanyukámat rajzoltam le, egy virágcsokrot tart a kezében, amit én szedtem neki a kertünkben – mesélte lelkesen a gyermek.

Ceglédiné Jani Miléna nevelőszülő elmondta, a kislánynak születése óta hiányzik jobb alkarjának alsó kétharmada. Ennek ellenére Mónika nagyon ügyes a művészetek terén, rendkívül érdeklődő és kreatív.

– Mindig valami új technikát tanul, legutóbb például az ujjal festést gyakorolta – tette hozzá. – A művészetek mellett a sport is érdekli, nagyon szépen úszik.

Eredmények, 5-8 éves korosztály: 1. Gyuricza Szkárlett, 2. Sárközi Martin, 3. Fucsik Alíz. Különdíjas: Balogh Mirella. 9-14 éves korosztály: 1. Orsós Dávid, 2. Licska Mónika, 3. Berecki Róbert. Különdíjasok: Balogh Elza, Orsós Amanda, Orsós Elizabet. 15 év feletti korosztály: 1. Mánn Annamária, 2. Folytyik Margit, 3. Orsós Eugénia. Különdíjas: Kovács Jázmin. Ezzel együtt természetesen a rajzpályázat valamennyi résztvevője jutalmakkal térhetett haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában