Rengeteg résztvevő

2024.04.24. 08:52

Jubileumi örömíjászversenyt tartottak Tamásiban

Idén is megrendezte immár hagyományos örömíjász versenyét a Tamási Íjász Egyesület.

Gazsó Rita

Az örömíjász versenyre közel 160-an érkeztek az ország különböző pontjairól, sőt a határon túlról is. A verseny helyszíne a Tamási parkerdő és az azt körülölelő erdők voltak, a különlegessége pedig az volt, hogy Tamási várossá válásának 40 éves évfordulójára emlékezve, a szervezők összesen 40 3D-s íjászcélt rejtettek el a természetben.

A versenyre közel 160-an érkeztek az ország különböző pontjairól, sőt a határon túlról is. Fotó: Tamási önkormányzat

– Örömíjász versenyként a megmérettetésnek igazából nem volt tétje, inkább a sportot igyekeztünk ezzel is népszerűsíteni – számolt be lapunknak Németh Róbert, a Tamási Íjász Egyesület vezetője, aki szerint a visszajelzések alapján ismét egy színvonalas versenyt sikerült megszervezniük, izgalmas versenypályával. Mint beszámolt róla, egyesületük a Magyar Íjászszövetség tagja, két-három versenyt tartanak évente. Akiknek megtetszett az íjászat, annak jó hír, hogy legközelebb június 29-én Kerekiben rendeznek hasonlót, Tamásiban pedig ősszel lesz ismét íjászverseny. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!