2024.07.31. 07:30
A legjobb palacsinta receptet hoztuk el
A nyár és a strandok egyik legkedveltebb édessége a palacsinta. Nincs is annál jobb, mint egy forró nyári napon, a napfényes strandon ülve élvezni ezt az ínycsiklandó finomságot. Azonban sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy a strandon tucatjával fogyasszák, mint otthon, ezért elhoztuk az egyik legjobb palacsinta receptet, amit bárki könnyedén elkészíthet.
Nyáron és pláne a strandon senki nem vágyik nehéz ételekre. A palacsinta nemcsak finom, hanem rendkívül könnyű és sokoldalú édesség is. Variálható töltelékei miatt mindenki megtalálhatja a kedvencét, legyen szó édes vagy sós változatokról. Ráadásul az otthon készített palacsinta olcsóbb és gyakran finomabb is, mint amit a strandokon vásárolhatunk.
Az egyik legjobb palacsinta recept
Hozzávalók:
- 20 dekagramm liszt
- 2 darab tojás
- 3 deciliter tej (növényi is tökéletes)
- 2 deciliter szénsavas ásványvíz
- 1 csipet só
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A palacsintatészta elkészítéséhez keverőtálba töltjük a tejet. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a csipet sót, és alaposan összekeverjük. Használhatunk hozzá robotgépet is.
- Hozzámérjük a lisztet, és sűrű, krémszerű tésztát keverünk belőle. Végül hozzáadjuk a szódát vagy a szénsavas ásványvizet is.
- Nagyon fontos, hogy csomómentesre keverjük a palacsintatésztát. Sütés előtt pihentessük legalább 10-15 percet.
- Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából), és kisebb merőkanálnyi adagot öntünk rá a tésztából. Hagyjuk, elterülni a serpenyőben.
- A palacsintákat egyenként kisütjük mindkét oldalukon.
- Ízlés szerinti töltelékkel töltjük és feltekerjük vagy hajtogatjuk. Megszórhatjuk porcukorral is, de nagyon jól illik hozzá a csokoládészósz és a vaníliasodó is.
Tippek és trükkök
A tészta pihentetése segít, hogy a palacsinták könnyűek és légiesek legyenek. Ügyeljünk arra, hogy a serpenyő ne legyen túl forró, mert akkor a palacsinták külseje megég, míg belül nyers marad. Mindig csak egy kevés olajat vagy vajat használjunk, hogy a palacsinták ne tapadjanak le, de ne is legyenek túl zsírosak.