Jegyzet

2024.07.16. 16:15

A nagy meleg a vízbe vonzza az embert

A hétvégén a családdal, mi is útra keltünk. A nagy meleg óhatatlanul a víz közelébe vonzza azokat, akik pihenni szeretnének ebben a forróságban.

Mauthner Ilona

Az úticélunk egy nagyon felkapott üdülőhely volt, a nagy meleg ellenére gondoltuk jót fogunk ott pihenni. Másfél óra volt oda az út, légkondis autóban nem nagy áldozat, még kisgyermekkel sem.

A nagy meleg a vízbe vonzza a kicsiket, nagyokat
A nagy meleg a vízbe vonzza a kicsiket, nagyokat
Fotó: MW / Forrás: MW

A nagy meleget a vízben könnyű elviselni 

Korán indultunk, hogy mire a nagy meleg érezteti hatását már a hűsítő vízben tudjunk lubickolni.

Kár volt korán kelni, a fürdő délelőtt 10 órakor nyitott. A pénztárnál legalább ezer ember toporgott, legalább fél óráig tartott mire sorra került. Közel 11 óra volt, mire levetkőztünk, átöltöztünk, találtunk magunknak árnyas helyet. 

A gyerek vízi világ még többe került

Arról nem is beszélve, bent a fürdő területén derült ki, hogy a gyermekmedence - gyerek vízi világ névvel - csak újabb belépővel látogatható. 

Van ugyan a sima belépővel is gyerekmedence, de az akkora mint egy otthoni udvari fürdőnek csúfolt libaúsztató. 

Szóval az ember a helyszínen szembesült azzal, hogy semmi nem olyan, mint aminek látszik.

Arról nem is beszélve, hogy a gyerek vízi világ részre plusz bónuszt kértek, vagyis a gyógyfürdő árat kellett megfizetni. 

Kifizettünk hármunkra - két felnőtt egy négy éves kisgyerek - közel harmincezer forintot. Ez csak a belépő volt. 

Kaptuk érte zsúfoltságot - erről nem csak a fürdő tehet - , egy három méteres füves területet, ahová letehettük a ruháinkat a lopásgátló takaróval. És két mufurc jegykezelőt, akik azt sem tudták megmondani, mi az oka annak, hogy kánikulában csak délelőtt 10 órától este 6 óráig van nyitva a fürdő?!

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában