Jó visszanézni magunkat az ilyen képeken

2024.07.04. 09:28

Indul a napraforgómezős fotók szezonja

Eljött ez az időszak is a nyárban, júliustól virágzik a napraforgó, meseszép mezőkre lehet bukkanni szerte a határban. Varázslatos világgá változik a táj, a napraforgó virága a nap felé néz, a családi és baráti fotózásokat már szervezik a sárgálló mezőkre.

Brunner Mónika

A decsi Máté-Deáki Dorottya biológiatanárként végzett idén, ősztől kezdi el a munkát. Abban a szerencsében volt része gyermekével, hogy a Tolnai Népújság és a TEOL fotóriportere, Makovics Kornél egy gyönyörű napraforgómezőn fotózta. 

Napraforgós fotózás_Mk_0001
Most már egyre többen állnak meg néhány fotót készíteni a napraforgómezőkön. Máté-Deáki Dorottya decsi biológiatanárnőről a kislányával készültek a fényképek.
Fotó: Makovics Kornel

Indul a napraforgós fotózás szezonja 

Máté-Deáki Dorottya portálunknak elmondta, hogy a kislányával nagyon szeretik a napraforgót. – Biológiai tanár vagyok, fontos, hogy a lányomat a környezethez közel neveljem fel. Szeretjük a színeket, szeretünk a természetbe járni, most már minden virágzik – mondta. Korábban virágzó repcemezőn is készítettek fotókat, és jó visszanézni magukat az ilyen képeken. 

Figyeljünk magunkra, a növényekre

Jó, ha a fotózás közben figyelünk magukra a haszonnövényekre is, hogy semmiképp se okozzunk kárt azokban.  Azt is tartsuk észben, hogy a napraforgókat vegyszerekkel kezelik, valamint, hogy a napraforgó igencsak kemény és szúrós, továbbá a napraforgómezőn kellemetlenséget okozhat még számunkra a por is. 

A nyári időszak, a virágba borult meseszép táj megihleti az embereket, szívesen készítünk fényképeket a napraforgómezőkön, de ugyanígy repcemezőn, mákmezőn, búzatáblákban vagy éppen pipacsmezőn is előszeretettel fotózkodunk.

A méhészek is bíznak a napraforgóban. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában