Gasztronómia

2024.08.04. 17:59

Sült keszeg: olcsó és finom halétel

A Mindmegette a paprikás sült keszeget ajánlja az idei nyári időszakra is. Mutatjuk a receptet.

Brunner Mónika

A paprikás lisztbe forgatott sült keszeget négy fő részére fél óra alatt el tudjuk készíteni. Bár az elkészítése a bonyolult jelzőt kapta, azért nem kell kétségbeesni, egy-két alkalom után már könnyebben megy a finom étel elkészítése. Hozzávalók: 4 darab keszeg, só, bors, 1 darab citrom, 1 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt, 1 evőkanál kukoricadara, 1 teáskanál paprika és olaj a sütéshez. 

Sült keszeg készítése
Be kell irdalni, megforgatni paprikás lisztben, és már süthetjük is Fotó: MW

Elkészítés: 1. A halat egy vágódeszkára tesszük és késsel körülbelül három milliméterenként bevagdossuk. Egy fél citrom levével meglocsoljuk a beirdalt halakat, néhány percig állni hagyjuk, majd papírtörlőre tesszük, és szárazra töröljük. Sózzuk, borsozzuk. 

2. A lisztet, a búzadarát, és a paprikát összekeverjük, és a keverékkel bepanírozzuk a halakat, majd forró olajban pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk. A paprikás lisztben sült keszeget immár fogyaszthatjuk, a család kisebb tagjait azonban intsük óvatosságra a halszálkák miatt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában