Jegyzet: Ki mire költ?

3 órája

Van akinek a merevedés, van akinek az éhezés a legnagyobb gondja

Az ismerőseim mindenféle érdekes információval – cikkalapanyaggal – ellátnak. A napokban kapott mailek közül hármat most egymás mellé passzintok.

Wessely Gábor

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Az egyikben az áll, hogy a világon élő nyolcmilliárd ember 77 százalékának van otthona, 23 százalékának nincs. A 85 százalékuk annyit eszik, amennyit akar, 15 százalékuk alultáplált. Tiszta ivóvízhez 87 százalékuk jut, 13 százalék viszont szennyezett vizet kénytelen fogyasztani. Felsőfokú végzettséggel mindössze 7 százalék rendelkezik, olvasni 83 százalék tud, 17 százalék analfabéta. Kortársaink 26 százaléka 14 évnél kevesebbet él, további 66 százalék nem éli meg a 65 éves kort, annál idősebb csupán 8 százalék.

A másik mailben többek között az olvasható, hogy a fejlett országok polgárai körülbelül annyi pénzt költenek mellnagyobbító műtétekre és potencianövelő szerekre, amennyiből megszüntethető lenne az afrikai éhezés.

A harmadik küldemény is az anyagiakat taglalja, csak más szempontból. Az oroszok közzétettek egy videót, melyben az látható, hogy megsemmisítettek kilenc, amerikai gyártmányú ukrán tankot. A művelet 15 perc alatt zajlott le. Egy Abrams A1-es tank ára ötmillió dollár, vagyis kétmilliárd forint. A kilenc darab tehát 18 milliárdot kóstál. Aztán lőttek még ágyúval, páncéltörő rakétával, ami további kétszázmilliós tétel – a nyugdíjas katonatiszt barátom szerint. Ez nagyobb összeg lehet, mint a mellplasztikás ceh. Ráadásul, a tankokban benn égett katonákon már semmilyen plasztikai műtét nem segít…

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában