Letartóztatás

2024.07.15. 11:11

Rácsok mögött a „gőzölős” szerelmespár

Letartóztatták azt a szerelmespárt, akiket néhány nappal ezelőtt azért fogtak el a rendőrök, mert úgynevezett „gőzölős kristályt” árulhattak. A gyanú szerint volt olyan vevőjük, aki legalább tizenhat alkalommal vett a drogból. A gőzölős drogot áruló pár így a rácsok mögött várja a nyomozás végét.

Bencze Péter

Letartóztatásban a gőzölős kristály árusításával gyanúsított pár.

A Szekszárdi Járási Ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte egy 46 éves férfi és az élettársa, egy 40 éves nő letartóztatását, akik gőzölős kristály árusításával foglalkozhattak.

gőzölős, kristály
Letartóztatásban a gőzölős kristály árusításával gyanúsított pár.

Az eddigi adatok szerint az élettársak az idén legalább öt személynek, előre megállapodva, rendszeresen értékesítettek  a „gőzölős kristálynak” nevezett új pszichoaktív anyagot. Egy tized grammért alkalmanként 2.000 és 5.000 forint közötti összeget kértek. A gyanúsítottak a fehér por állagú anyagot alufóliába csomagolták, amit a fogyasztók felhevítettek, és annak gőzét orron keresztül felszívva fogyasztották.

Börtönt okozhat a „gőzölős kristály”

A vásárlók között volt olyan, aki három-négy, de olyan is, aki tizenhat alkalommal vett az illegális anyagból.

A járásbíróság nyomozási bírója a járási ügyészség indítványának helyt adott, és egy hónapra elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását – olvasható a Tolna Vármegyei Főügyészség közleményében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában