Szekszárdi Járási Ügyészség

2024.08.23. 07:33

Öltözőből lopta el a munkatársa pénztárcáját

A Szekszárdi Járási Ügyészség lopás vétsége, valamint folytatólagosan, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 25 éves férfi ellen.

Teol.hu

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Mint arról a főügyészség tájékoztatott, a vádlott 2024. április 19-én este, egy szekszárdi étterem öltözőként is használt raktárhelyiségéből eltulajdonította munkatársa pénztárcáját, a benne lévő készpénzzel, személyi okmányokkal, valamint három bankkártyával együtt.

A vádlott másnap reggel a készpénzt elköltötte élelmiszerre, az egyik bakkártyával pedig egy banki ATM-ből három alkalommal kísérelt meg pénzt felvenni, összesen több, mint százezer forint értékben. Mivel azonban a vádlott a szükséges PIN kódot nem ismerte, így valamennyi tranzakció sikertelen volt, ezért a sértettet e körben nem érte további kár. A lopással okozott kár összesen közel tizenkilencezer forint, melyből a nyomozás során a pénztárca lefoglalásával ötezer forint megtérült.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, valamint indítványt tett a sértett polgári jogi igényének elbírálására.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában