Szekszárdi Járási Ügyészség

9 órája

Hétszáz köbméter műanyag hulladékot halmozott fel

Elhasznált fóliákat, valamint öntöző csöveket halmozott fel és tárolt, illetve kezelt bejelentés nélkül a dinnyetermesztéssel foglalkozó vádlott.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció: Getty Images

Különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 54 éves férfi ellen.

A vádirat szerint a dinnyetermesztéssel foglalkozó vádlott 2024. január 19-ét megelőzően, több mint négy év alatt, több, a tulajdonában álló Tolna vármegyei, külterületi ingatlanon legalább hétszáz köbméter műanyag hulladékot, köztük elhasznált fóliákat, valamint öntöző csöveket halmozott fel és tárolt, illetve kezelt bejelentés nélkül. Mindehhez a vádlott nem rendelkezett hatósági engedéllyel.

A büntető törvénykönyv szerint jelentős mennyiségű hulladék az ezer kilogrammot vagy a tíz köbmétert meghaladó, míg különösen jelentős mennyiségű a száz köbmétert meghaladó mennyiségű hulladék. Az ekkora mennyiségre elkövetett bűncselekményt a törvény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál – tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában