Ámokfutó

16 órája

Temetőben randalírozott egy férfi

Ordibált a temetőben, sírokat rongált, és még a kukát is fel akarta dönteni egy ámokfutó Nagykónyiban.

Révészné Hanol Erzsébet

Forrás: police.hu

Síremlékeket és egy kerítést is megrongált egy 29 éves férfi Nagykónyiban. Tettével több millió forintos kárt okozott – tájékoztatott Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Arról már korábban hírt adtak, hogy február 25-én késő este többen segítséget kértek a településről, mert ott egy férfi randalírozott. Az első bejelentő arról számolt be, hogy a temetőben ordibál valaki, és a hangokból ítélve sírköveket döntöget. Egy másik lakos azt jelezte a körzeti megbízottnak, hogy egy dühöngő egy ház kerítését rongálta meg.

A rendőrök gyorsan a temetőhöz mentek, ahol megdöbbenve tapasztalták, hogy valaki tucatnyi síremléket rongált meg. Az ismeretlen a temetőben a műanyag szemetest is megpróbálta felborítani, de nem járt sikerrel. Feltételezték, hogy az utcában levő téglakerítést is ugyanaz rongálta meg, aki a temetőben rendezett ámokfutást.

Először csak a kerítés ledöntését ismerte el

A rendőrök néhány órán belül azonosítottak egy 29 éves helyi lakost, akit előállítottak és elszámoltattak. A férfi ekkor csak a kerítés ledöntését ismerte el. Azt tagadta, hogy a temetőben ő rongált volna. A tamási nyomozók megállapították, hogy tizenkét síremlékben okozott kárt, valamint egy téglakerítés egyik elemét döntötte le, mellyel közel 3 millió 300 ezer forint kárt okozott.

A 29 éves, ma már Ozorán élő férfit ismét kihallgatták a rongálások miatt. Ezúttal teljes körű beismerő vallomást tett. A vizsgálatot a napokban befejezték. A tamási rendőrök vádemelést javasolnak az ámokfutó férfi ellen, akinek 13 rendbeli rongálás miatt kell felelnie.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában