Vízminőség

2023.08.18. 12:52

Újra lehet fürdőzni Fadd-Domboriban!

A vízminőség helyreállásával újból lehet látogatni a fadd-dombori I. és II. számú strandot.

Szepesi László

Archív fotó: Kiss Albert

Bali Ervin faddi alpolgármester elmondta, hétfőn kértek ismételt mérést, amelyet a szakemberek kedden el is végeztek, s mert két kedvező eredményű vizsgálat után lehet újra megnyitni a strandot, szerdán ismét vettek vízmintákat. Egyik sem mutatott ki bakteriális fertőzést.

Pénteken a Tolna Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya hivatalosan is kiadta az engedélyt, amely szerint: „a mai nappal kezdődően újból lehet látogatni a fadd-dombori I. és II. számú strandot. Az augusztus 11. napjától bevezetett fürdőzési tilalmat augusztus 18-án megszüntették, a szükséges intézkedések megtörténtét követően és a hatósági laboratóriumi vizsgálatok alapján, a strandokon a fürdőzés újra engedélyezett.”

Az alpolgármester elmondta, délután leszedik a fürdést tiltó táblákat, de, mert a strand csak egészségügyi szolgálat jelenlétében működhet, és azt csak holnap állítják fel, így szombaton reggeltől lehet újra fürdeni Domboriban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában