Hajdan

2024.05.02. 07:30

A szekszárdi kórház elmebeteg osztályáról 3 elmebajos megszökött

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció: Shutterstock

110 ÉVE A Sió csatornázása erélyesen folyik. A meder szélesítésével az összes hidak szélesítése szükségessé vált. A földmívelésügyi miniszter most árlejtést hirdetett a már befejezett részeken levő fagerendás hidaknak vasbetonból való újjáépítésére. A költségek mintegy 400 000 koronát tesznek ki. (Tolnamegyei Közlöny 1914. április 26.)

110 ÉVE A szekszárdi Ferencz közkórház elmebeteg osztályáról 3 elmebajos megszökött. A kórháznak Malom-utcai oldalán három lepedőből készített kötélen ereszkedtek le a tetőn keresztül. Az ápolók nyomban észrevették a szökést, de az elmebeteg szökevények a környékbeli lakosság nagy rémületére, elmenekültek. Kettőt közülük, elfogtak, egynek nyoma veszett. A szekszárdi Ferencz-közkórház elmebeteg osztálya szűk, ma is a létszámon jóval felül van, a betegek száma: 167. (Tolnamegyei Közlöny 1914. április 26.)

110 ÉVE Pap István értényi lakos f. hó 16-án Tamásiból gyalog jött haza. Kónyi község határában egy csicsókáson hirtelen egy ember állott eléje s fegyverével arcba lőtte. Vértől elborítva jött haza Érténybe s zsebéből pénze elveszett. A titokzatos ügyben erősen nyomoz a csendőrség. Pap Istvánt a kaposvári kórházba szállították súlyos sérülésével. (Tolnamegyei Közlöny 1914. április 26.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában