Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás

Takács Péter, egészségügyi államtitkárral egyeztetett Szabó Péter, Paks polgármestere – aki újra elindul a június 9-i helyhatósági választáson – arról, miként lehet újranyitni az egynapos sebészetet a városban. A szakpolitikus azt mondta, erre jól kiforrott jó példák léteznek az országban, a kormány pedig minden támogatást megad az újranyitáshoz a paksiaknak.

Bencze Péter

A politikusok találkozójáról, ami az egynapos sebészet újraindításáról szólt, videó is készült, amit Szabó Péter osztott meg hivatalos Facebook oldalán. Amint az anyagban Takács Péter elmondta:

Fölmerül, hogy az egynapos sebészetet egy új formában valósítsuk meg, adott esetben valamelyik közeli kórház csapatait bevonva. Az országban számos helyen van már erre jól kialakult jó gyakorlat. Akár egy teljes nagy vármegyei kórház teljes műtétes csapata megy kisebb településre, és műtétes napokon egy teljes műtétes programot egy összeszokott csapat csinál.

Szabó Péter, Paksi polgármestere és Takács Péter, egészségügyi államtitkár az egynapos sebészet újranyitásáról egyeztettek.
Szabó Péter, Paksi polgármestere és Takács Péter, egészségügyi államtitkár az egynapos sebészet újranyitásáról egyeztettek.
Fotó: Babai István

Az államtitkár arról is beszélt a videóban, fel kell mérni mekkora betegszám mellett, milyen beavatkozások biztosítása indokolt Pakson. A szakállamtitkárság pedig az ehhez szükséges szakmai támogatással is kész segíteni a Pakson élőket, vagyis segítenek kiszámolni, mekkora kapacitást érdemes a városba irányítani.

Ismét lesz egynapos sebészet Pakson

Takács Péter szerint minden adott lehet ahhoz, hogy a kisebb beavatkozásokat ismét Pakson végezzék el a szakemberek, de akár a hasi sebészettől kezdve az úgynevezett minimál invazív urológiai és nőgyógyászati műtétek miatt sem kell majd Pécsre vagy Szekszárdra utazniuk a helyieknek. Ehhez pedig a kormány minden segítséget megad. A mostani egyeztetést pedig ennek érdekében újabbak követik majd Takács Péter és Szabó Péter között.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában