Szabadidőlovas bajnokság

2024.05.09. 09:18

Lányok a nyeregben, fellendült a lovasélet

A múlt héten, vasárnap Tamásiban, a lovaspályán rendezték meg a Tolna vármegyei szabadidőlovas bajnokság első fordulóját.

Mauthner Ilona

Varga Mária Veronika gratulál az első helyezettnek (beküldött fotó)

A vármegyei lovas szövetség áprilisi közgyűlésén határozott arról, hogy létrehozza a szabadidős szakágat, mivel az utóbbi időben egyre nagyobb teret hódított nálunk is. A szakág élére választották meg Wachtler-Oláh Viktóriát, aki a pörbölyi Bodza Lovas Sportegyesület edzője.

Szabadidőlovas bajnokság Tamásiban

Idén először rendezték meg a szabadidőlovas bajnokságot, ennek első állomása Tamásiban volt 13 versenyszámban, 138 starttal. 14 egyesület 64 lovasa 33 lóval vett részt a versenyen.

Díjugratással kezdődött a versenynap 4 kategóriában. A hiba-idős elbírálású 70-80 centiméteres számban Mattenheim Liza (Bodza Lovas SE) Liza nyergében volt a leggyorsabb, hibátlanul teljesített. 

A nap díjlovaglással folytatódott, a D1-es kategóriában Pfeffer Gabriella (Bodza Lovas SE) nyert, nagyon magas pontszámmal. Délután az ügyességi kategóriák következtek. A kezdő 12 év alattiaknál Molnár Panna (Bodza Lovas SE) volt a leggyorsabb és hibátlan. A kezdő 12 év felettieknél Szénási Dóra Jázmin (Bodza Lovas SE) nyert, második lett Pfeffer Gabriella (Bodza Lovas SE). 

Haladó kategóriában Balázs Kitti (Bodza Lovas SE) az első három közé került.

Gyorsaságban is az elsők között

Majd a nap végén következett a Ride + Bike, show versenyszám, melyben 10 csapat mérhette össze gyorsaságát. Vancsura Korinna és Vancsura Tamás (Hajnal SE) páros győzött, Mattenheim Liza és Szénási Dóra Jázmin (Bodza Lovas SE) lett a második, Tolnai Dávid és Varga Bence (Bodza Lovas SE) végzett a harmadik helyen.

A következő szabadidőlovas fordulóra május 26-án az Őcsényi Repülőtéren kerül sor a Sárközi vágtával együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában