Kötelesség

2024.05.07. 11:00

Szociális kaszálásra írtak ki pályázatot Dombóváron

Pályázati lehetőséget hirdetett a dombóvári önkormányzat szociális kaszálás igénybevételére.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció: MW

Rendelet írja elő Dombóváron, hogy az ingatlanok tulajdonosai, használói kötelesek gondoskodni a házuk előtti zöld terület és járdaszakasz rendben tartásáról. Ez a feladat leginkább a családi házas övezetekben jelentkezik, és leginkább a vegetációs időben történő fűnyírásra vonatkozik. Ám könnyítést adnak azoknak, akik koruknál vagy egészségi állapotuknál fogva nem tudnak eleget tenni ennek a kötelezettségnek. Számukra a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan pályázatot ír ki az önkormányzat a feladat részbeni átvállalására. Erről a legutóbbi testületi ülésen született határozat.

Aki megfelel a pályázati feltételeknek, annál 2024. szeptember 30-ig legfeljebb három alkalommal az önkormányzat elvégezteti a kaszálást, fűnyírást az ingatlan előtti közterületen.

A pályázat 2024. május 15. és 2024. szeptember 30. között a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájában (Dombóvár, Szabadság u. 18. szám), nyújtható be előzetes időpontfoglalás (74/564-553) után, illetve postán is megküldhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában