Időjárás

2024.06.18. 14:54

Pokoli hőség jön, kiadták a figyelmeztetést!

Másodfokú figyelmeztető jelzést adott ki a várható magas középhőmérséklet miatt szerdára a HungaroMet Tolna vármegye területére.

Bencze Péter

Mint azt a HungaroMet a honlapján közölt figyelmeztetésében írta: a napi középhőmérséklet 27 °C felett alakulhat. A HungaroMet nemcsak Tolna vármegye, de Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye kivételével az ország egész területére figyelmeztető jelzést adott ki a várható hőség miatt.

hőség
 

Az aktuális veszélyjelzéseket itt találja!

Az előrejelzés szerint szerdán napközben akár 35 fok is lehet Szekszárdon és környékén, de a várható legalacsonyabb hőmérséklet is 20 fok körül alakul. 

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 06.19. (szerda) éjfélig

Ma főként az Alföld déli felén és a Dunántúl délkeleti részén a napi középhőmérséklet elérheti, néhol kevéssel meg is haladhatja a 25 fokot. Szerdán az Északi-középhegység keleti felének kivételével nagy területen emelkedhet a napi középhőmérséklet 25, az Alföld déli felén, illetve a Dunántúl délkeleti részein helyenként 27 fok fölé. (Forrás: HungaroMet Nonprofit Zrt.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában