Tömegközlekedés

2024.06.29. 19:20

Pótlóbusz és felújítások a vármegyei vasúti vonalon

A MÁV tájékoztatása szerint július 20-tól 24-ig pótlóbuszok közlekednek Dombóvár és Mágocs-Alsómocsolád között komplex pályakarbantartás, valamint a csikóstőttősi vasúti átjáró átépítése miatt a Dombóvár–Bátaszék vonalon.

Teol.hu

Illusztráció: Getty Images

A vágányzár ideje alatt három pótlóbusz közlekedik, eltérő útvonalon. Az egyik Dombóvár és Mágocs-Alsómocsolád között, Csikóstőttős érintése nélkül, míg a másik Dombóvár és Csikóstőttős, illetve Csikóstőttős és Mágocs-Alsómocsolád között. 

A pótlóbuszok igazodnak a vonatok menetrendjéhez, ezért Dombóvárról a megszokotthoz képest 12 perccel, Csikóstőttősről 5-10 perccel korábban indulnak.

Július 20-án 7 órától 24-én 20 óráig átépítés miatt lezárják Csikóstőttősön a Petőfi utcai vasúti átjárót. A lezárás ideje alatt a gyalogos és kerékpáros átkelés biztosított, azonban a gépjárműkel kerülni csak jelentősen hosszabb menetidővel a szomszédos, a Dombóvár észak-keleti oldalán, a Fő út folytatásában lévő átjárón, a Kaposszekcső–Dombóvár–Mágocs útvonalon lehetséges. 

A változás érinti a Volánbusz járatainak (5515, 5611, 5706, 5707, 5924) közlekedését is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában