Gyász

2024.07.15. 17:06

Elhunyt dr. Tóth Gyula főorvos

Vasárnap elhunyt dr. Tóth Gyula főorvos, aki egész életében nem csak a szekszárdi kórház betegeit gyógyította, hanem több cikluson át, önkormányzati képviselőként Szekszárdért, a szekszárdiakért is dolgozott. 

Szepesi László

Vasárnap elhunyt dr. Tóth Gyula főorvos (illusztráció: Shutterstock)

Dr. Tóth Gyula 1969-ben kapott diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, s annak az évnek októberétől lett az első, és egyetlen munkahelye Szekszárdon a Megyei Kórház. Négy évre rá patológus, később belgyógyász, majd gasztroenterológus szakorvosi képesítést is szerzett. Hatvan éves korában, 2002-ben nyugdíjba ment, de még húsz esztendőn át, a kórház 2-es belgyógyászati osztályán tovább dolgozott. 

Bő két évtizedig, a 1998-2019 közötti négy cikluson át Szekszárd Közgyűlésének képviselője volt, s 1998-2002, valamint 2006-2019. között ő töltötte be a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöki tisztét. 

Sok éven át dolgozott az Újvárosi Római Katolikus Társaskörben, s munkáját a társaskör majd száz évvel ezelőtti elnökéről, Horváth Károly Szekszárd-újvárosi esperes plébánosról elnevezett díjjal ismerték el. 

Dr. Tóth főorvos vasárnap hirtelen rosszul lett, s a kiérkező mentők az életét már nem tudták megmenteni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában