TV-ajánló

2024.07.19. 10:36

Ellopták Jupiter fenekét

A kép illusztráció.

A görög-klasszika filológus professzor Antoine (Philippe Noiret) és a rendőr Lise (Annie Girardot) Görögországba utaznak nászútra. Megismerkednek egy fiatal párral, Charles-lal, aki archeológus, és Agnes­szel. Mikor Charles rátalál egy klasszikus szobor gyönyörű hátsó felére, hirtelen minden a feje tetejére áll. Míg Charles a múzeumba akarja küldeni a szobrot, Agnes szeretné jó pénzért eladni, és meg is bíz egy jóképű tengerészt a feladattal. Mikor a tengerészt holtan találják, a rendőrség Charles-t és Antoine-t gyanúsítja a gyilkossággal. Lise és Agnes akcióba lendül, hogy kiszabadítsák a férfiakat, és megtalálják a gyilkost. 

Régi film, sokan látták, sok vélemény, hozzászólás született. Egy közülük: „Nagyon aranyos film, Annie Girardot és Philippe Noiret felhőtlen bolondozásával, de ami engem mindig levesz a lábamról, és ami miatt akárhányszor meg tudom nézni ezt a filmet, az a csodálatos görög táj gyönyörűen fényképezett látványa! Az az azúrkék tenger, a parton álló, hófehér házakkal, a szikrázó napsütés, a domboldalak harsogó zöldje, a sziklák tetején álló, megközelíthetetlen kolostorok titokzatos komorsága, a valahonnan állandóan szóló, hihetetlenül virtuóz és ritmusos görög zene, a görög emberek optimizmusa, barátságossága, életigenlése!” 

Ellopták Jupiter fenekét, francia film, Duna TV, 20.45. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában