Workshop

2024.07.18. 12:19

Mesterséges intelligencia: jelentősen befolyásolja a vállalkozások működési hatékonyságát

A fejlődés mellett elkötelezett kis- és középvállalkozóknak szervezett előadást a Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A workshop főként a mesterséges intelligencia használatával foglalkozott.

Révészné Hanol Erzsébet

Mesterséges intelligencia alkalmazása a vállalkozás teljesítményének növeléséhez. Ezzel a címmel tartottak szerdán ingyenes workshopot kis- és középvállalkozásoknak a Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. Az esemény helyszínéül a bonyhádi polgármesteri hivatal szolgált, ahol zömében helyi és környékbeli vállalkozók gyűltek össze – tudtuk meg Hornok Jenőtől, a kamara vállalkozásfejlesztési vezetőjétől.

Hornok Jenő, Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, vállalkozásfejlesztés, mesterséges intelligencia
Hornok Jenő, a Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozásfejlesztési vezetője köszöntötte a mesterséges intelligencia workshop résztvevőit. Beküldött fotó.

A mesterséges intelligencia volt a workshop központi témája

Mint mondta, a mesterséges intelligencia (MI) megfelelő használata már most is jelentős mértékben befolyásolja a vállalkozások működési hatékonyságát, és ez a jövőben egyre inkább meghatározó lesz. A workshopra azokat várták, akik ezt felismerve szeretnének erre felkészülni, széles körben tájékozódni a lehetőségekről, és kiválasztani azt az alkalmazást vagy szoftvert, amely előbbre viszi a cégük fejlesztését.

A nap során a szakemberek gyakorlati példákon keresztül mutatták be a korszerű technológiák használat. Szó volt többek között az üzleti intelligencia adatfeldolgozó szoftverekről, az adattechnológiai és mesterséges intelligencia alapú megoldások vállalti hasznosításáról, a szállítási útvonalak tervezéséről MI alapú megoldásokkal, illetve egy konkrét példán keresztül azt is megtudhatták az érdeklődők, hogy a Chat GPT miként járulhat hozzá a marketing céljaikhoz.

Az ELTE-Soft Nonprofit Kft. részéről Tarcsi Ádám, Várkonyi Dániel és Hadobás Béla, míg a Neumann Nonprofit Közhasznú Kft. részéről Lukács Krisztina és Németh Ferenc tartott előadást, a későbbiekben pedig személyre szabott, egyéni tanácsadással is a résztvevő vállalkozók segítségére lesznek. A program a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával valósult meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában