Virágosítás

2024.07.25. 11:36

Virágzó fák kerültek a Kápolna térre

Tovább szépítik Szekszárd utcáit az Alisca Terra NKft. zöldfelület karbantartási és közterület tisztítási osztályának munkatársai. Ezúttal a Kápolna térre és a Béla térre ültettek szemet gyönyörködtető növényeket.

Bencze Péter

Galagonyák és juhar került a szekszárdi Kápolna térre

Fotó: Denes Martonfai

Június közepén számoltunk be arról, hogy rengeteg virág került a Béri Balogh Ádám utca környékére az Alisca Terra NKft. munkatársainak köszönhetően. Akkor Spanyol Adrienn, a cég osztályvezetője azt mondta portálunknak: igyekeztek olyan virágokat és cserjéket választani, amelyek kifejezetten kedvelik az erős napsütést és a magas hőmérsékletet. Ezért esett a választásuk a leanderek mellett a babérmeggyre. 

Galagonyák és juhar került a szekszárdi Kápolna térre.
Galagonyák és juhar is került a szekszárdi Kápolna térre. 
Fotó: Denes Martonfai

Folytatódik a város virágosítása

Ezúttal a Kápolna térre kerültek új növények. A szakemberek galagonyát és hársfákat helyeztek ki a területre csütörtökön kora reggel. Spanyol Adrienn azt mondta, ezek a fásszárúak tavasszal virágba borulnak majd, így nem csak illatukkal, hanem látványukkal is élvezetesebbé teszik a környéken tartózkodást.

Bugás hortenziák díszítik a Béla teret

A Kápolna tér mellett a Béla király térre is új növények kerültek. Olaszországból szereztek be bugás hortenziákat. Ebből a szép, nagy virággal nyíló növényből Szekszárd közterületein eddig egyetlen darab sem volt, ezért igazán különlegesnek számítanak. A hortenziák mellett pedig levendula kerül az egykori papírbolt melletti támfal virágágyásába.

Vigyázzunk a virágokra!

Spanyol Adrienn azt mondja, sajnos előfordul, hogy egy-egy általuk ültetett növénynek "lába kél". A szakember azt kéri, vigyázzunk a köztereket díszítő növényekre, hiszen azokat beszerezni, kiültetni és gondozni egyrészt komoly összeget emészt fel. Másrészt a szakemberek azért helyezik ki azokat, hogy mindannyiunk örömét szolgálják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában