Fejlesztések napirenden

2024.08.13. 17:30

A buszmenetrend bővítéséről döntött a szekszárdi közgyűlés

Októbertől jelentős mértékben bővül a helyijáratos buszmenetrend Szekszárdon – erről is döntöttek a képviselők kedden kora délután. De a szekszárdi közgyűlés témái között szerepelt az is, hogy hamarosan új Euronics Áruház nyílik a tolnai vármegyeszékhelyen.

Bencze Péter

Még tavaly augusztusban döntött arról a szekszárdi közgyűlés, hogy a Volánbusz felé fennálló többszáz millió forintos tartozás „ledolgozása" érdekében csökkentik a városban közlekedő helyijáratos buszok számát Szekszárdon. Az intézkedés nyomás sok lakossági észrevétel érkezett mind a polgármesteri hivatalhoz, mind pedig a szolgáltatóhoz, ezért most úgy határoztak a képviselők: felkérik az állami cég munkatársait, hogy a városháza szakembereivel közösen találjanak megoldást a jelenségre.

Kedden döntött arról a szekszárdi közgyűlés, hogy októbertól több busz járja majd János, alpolgármester(b), Berlinger Attila, polgármester, Dr. Zsikó-Gál Klaudia, jegyző és Biró Gyula, aljegyző.
Kedden döntött arról a szekszárdi közgyűlés, hogy októbertól több busz járja majd a várost. A képen Gyurkovics János alpolgármester (b), Berlinger Attila polgármester, Dr. Zsikó-Gál Klaudia jegyző és Biró Gyula aljegyző (Fotó: Mártonfai Dénes)

Bővül a helyijáratos közlekedés októbertől

A mostani döntés értelmében jelentős általakítások várhatóak október elejétől a helyijáratos buszközlekedésben. A bővítések mások mellett érintik a Munkácsy utcát, a Holub és a Wesselényi, a Bartina és a Remete utcákat.

Emellett jól járnak a Mérey-, a Kőrösi-, a Hermann Ottó, valamint Nefelejcs utcákban, és a Bottyán-hegyen élők is. Szintén több járat közlekedik majd a Csatári-völgyek, Faluhely és Baranya-Völgy irányába, valamint a Bor utca ismét felkerül a helyijáratos térképre.

További jó hír, hogy az ipartelep irányába is több járat megy majd, a Keselyűsi út környékén ugyanis sokan dolgoznak, így a városvezetők arról döntöttek, biztosítják nekik a kényelmes munkába járáshoz szükséges körülményeket.

A szekszárdi buszmenetrend átalakításával kapcsolatos részletes beszámolóval később jelentkezünk portálunkon.

A képviselők arról is döntöttek, hogy jóváhagyják azt a pályázati kiírást, ami a helyijáratos buszközlekedés ellátására vonatkozik. Az önkormányzat és a Volánbusz között ugyanis 2024. december 31-én lejár a megállapodás. Így elvileg más szolgáltató is pályázhat a tömegközlekedés városi szintű biztosítására, ami lehetővé tenné azt is, hogy a mostaninál olcsóbban biztosítsa ezt valamely cég a város számára.

Épülhet az új Euronics, így döntött a szekszárdi közgyűlés

Portálunk elősként számolt be arról még tavaly, hogy az Euronics áruházakat működtető vállalkozás tárgyalásokat kezdeményezett a polgármesteri hivatal dolgozóival azzal kapcsolatban, hogy új üzletet nyitnának a tolnai vármegyeszékhelyen. Az eset kapcsán februárban megkerestük az érintett cég kommunikációáért felelős ügynökséget, ám akkor azt válaszolták, nem tervezik az üzleteik számának bővítését.

Most viszont úgy tűnik, ez megváltozott és a Tartsay utca nyugati részén, egy eddig parlagon álló területen épülhet új Euronics áruház. A megállapodás értelmében az üzletet az „elkerülő útról" lehet majd megközelíteni. Ennek érdekében a területen egy új körforgalmat alakítanak ki, amelynek a költségeit a beruházó cég finanszírozza majd. Az előkészítő munkához most szükség volt a településrendezési terv módosítására, amit a testület jóvá is hagyott. 

A mostani szekszárdi közgyűlés várhatóan szeptemberben ülésezik majd utoljára, októberben pedig feláll az új, június 9-én megválasztott testület.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában