Fejlesztés

2024.08.09. 09:37

Csibrák– térfigyelő kamerák vigyázzák a rendet

Csibrákon öt korszerű térfigyelő kamera vigyázza a lakosok biztonságát, szükség esetén támogatja a rendőrség munkáját. A kamerák rendszámtábla-felismeréssel is rendelkeznek, de Kardos János polgármester megígérte, a gyorshajtókat nem fogják figyelni.

Balogh Éva

az 5 kamera szinte az egész települést figyelni tudja

Egy jelentős projekt valósult meg Csibrák Község Önkormányzata megbízásából: öt térfigyelő kamera került kiépítésre három helyszínen a lakosok védelme és a rendőrség munkájának támogatására– számolt be a kisebb volumenű, a lakosok életminőségében mégis változást hozó beruházás részleteiről Kardos János, Csibrák polgármester. A kamerák telepítése a régi rendszer helyére történt. Az önkormányzat hosszú ideje várt pályázati forrásra, mindhiába, végül saját erőből valósította meg a beruházást.

térfigyelő kamera
Az 5 kamera szinte az egész települést figyelni tudja

A korszerű kamerarendszer közel másfél millió forintba került, és képes rendszámtábla felismerésére is. A rendszer három év garanciával és öt év karbantartási szerződéssel rendelkezik. Az öt kamerából kettő-kettő a főutcán és a hivatal előtt, egy pedig a közösségi háznál „állt szolgálatban”. A kamerák a kastélysor kivételével lefedik Csibrák területét, de a jövőben a kastélysorra is terveznek kamerákat telepíteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában