Szentmise

2024.08.24. 18:58

Szent István király ünnepe Bécsben

– Felemelő szentmisén vettünk ma részt Bécsben – írta közösségi oldalán Potápi Árpád János nemzetpolitiáért felelős államtitkár.

Teol.hu

  – Az államalapító Szent István királyunk ünnepéhez kapcsolódó szentmisét hagyományosan az augusztus 20-i Szent István-nap után tartják a bécsi Szent István-székesegyházban, a Stephansdomban, ahol a szent király ereklyéjét is őrzik. Idén az Ausztriai Magyarok Gazdasági Érdekközössége-Kaláka Club, a Collegium Pazmaneum és a Magyarok Kenyere Program szervezésében valósul meg a mise. 

Fotó: Facebook

A rendezvény fővédnöke Szilágyiné Bátorfi Edit, Magyarország bécsi nagykövete és Jakab István, az Országgyűlés alelnöke volt. Az igét Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök hirdetette. A szentmisét követően az Érseki palota udvarában köszöntöttem a Kárpát-medence minden tájáról összegyűlt zarándokokat. Ezúton is köszönöm a meghívást és gratulálok a szervezőknek, kiemelten Wurst Erzsébetnek, az Ausztriai Magyarok Gazdasági Érdekközössége-Kaláka Club elnökének – zárta bejegyzését Potápi Árpád János.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában