Árvíz

15 órája

A hullámtérben lévő üdülőkbe benézett a Duna

Közel lenni a folyóhoz, a gáton belül, a mentetlen oldalon. Ez csak akkor idilli állapot, ha nincs árvíz.

Wessely Gábor

Fotó: beküldött fotó

Ám vannak, akik megkockáztatják a dolgot. Jó néhány üdülő található Bogyiszló közigazgatási területén a hullámtérben. A tulajdonosok többsége eleve lábakra építi a házát, s lent csak csónakot, műanyag kerti bútort meg ilyesmit tárol. Ám vannak, akik beépítik a földszintet is, bevállalva a tízévenként legalább kétszeri elöntést, anyagi kárt, takarítást. 
A tolnai Both József küldött képet a múlt hét végi és e hét eleji állapotról. Bizony benézett a Duna hozzájuk. Csütörtöktől mehetnek be a többi érintettel együtt a területre, rendet rakni. Cuccaikat felhordták az emeletre, de így is sok munka vár rájuk. 
– Nálunk, a doromlási részen 30- 35 üdülő állt a vízben – mondja. – A bogyiszlai révnél további harminc. Lejjebb van a Homoki-rámpa, alatta a Karaszi-fok, még mélyebben a Bonifác-fok, szintén jópár nyaralóval. Mi 2002-ben építkeztünk, s ez volt a harmadik pakolásunk. Tudtuk, hogy mit vállalunk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában