Tv ajánló

2 órája

Az első csók

Farkas Eszter

Képünk illusztráció: Shutterstock

A 1980-as évek egyik legikonikusabb francia filmje, a Házibuli olyan tinédzser film, amely máig megőrizte báját. Claude Pinoteau rendezésében a film egy egész generáció számára vált kultikus alkotássá, főszereplője pedig a csupán 13 éves Sophie Marceau, aki ezzel a szereppel robbant be a nemzetközi filmes világba.

A történet középpontjában a fiatal Vic Berreton áll, aki próbál eligazodni az iskolai bonyodalmak, a barátságok és első szerelmek világában. Számára az élet nagy kérdései szorosan összefonódnak az első házibulival, amelynek részleteit legalább annyira izgatottan várja, mint az ott történő élményeket. Vic mellett szülei is jelentős szerepet kapnak, hiszen az ő házasságuk is kihívásokkal néz szembe, tükrözve a felnőttek világának problémáit. A film így nemcsak a fiatalok, hanem a szüleik számára is izgalmas betekintést nyújt, humorosan és érzékenyen kezelve a generációs különbségeket.

Házibuli nagyszerűsége abban rejlik, hogy egyszerre képes könnyedén szórakoztatni, miközben őszintén beszél a felnőtté válás nehézségeiről. Sophie Marceau és a többi szereplő természetes játéka hitelesen mutatja be a kamaszlét mindennapos kihívásait, legyen szó az első csókról, a szülői konfliktusokról vagy a baráti kapcsolatok fontosságáról.

Házibuli máig népszerű annak is köszönhetően, hogy témái időtlenek: minden generáció fiataljai hasonló problémákkal és örömökkel találkoznak, mint Vic és barátai.

Házibuli - Filmmánia - szeptember 30. hétfő 18:45

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában