Megható esemény

14 órája

Hatvan éve osztálytársak a teveli iskolások

Egy sosem múló emlék, egy közös fotó, fényképfelvétel. Tizenegy nyugdíjas egy bonyhádi panzióban, az egykori teveli általános iskolások, akik idén tavasszal tartott hatvanéves osztálytalálkozójukra a mai napig emlékeznek.

Brunner Mónika

Megható tavaszi eseményre emlékeznek egykori osztálytársak egy közös fotóval. A teveli általános iskola hatvanéves osztálytalálkozóját tartották Bonyhádon, május tizedikén, az egyik panzióban. Hatvan éve osztálytársak a teveli iskolások. Az esemény szervezői: Kesziné Braun Teréz és Fazekas József. 

Hatvan éve osztálytársak az egykori teveli általános iskolások. Megható idei tavaszi fotóval emlékeztek legutóbbi találkozásukra
Hatvan éve osztálytársak az egykori teveli általános iskolások. Megható idei tavaszi fotóval emlékeznek legutóbbi találkozásukra 
Fotó: Beküldött fotó

Hatvan éve osztálytársak 

A tavaszi találkozásuk napján együtt ebédeltek, és délután öt-hat óráig közös időtöltésen vettek részt, beszélgettek, emlékeztek. Fazekas József, az osztálytalálkozó egyik szervezője így számolt be a közös pillanatokról: 

– Korábban ötven évig nem volt találkozónk, ám azután, hogy Németországban élő osztálytársunk megkért, hogy szervezzem meg ezt az eseményt, minden megváltozott. Azóta minden évben találkozunk, idén 2024 tavaszán tartottuk a hatvan éves osztálytalálkozónkat. Mind teveliek vagyunk, Tevelen nőttünk fel. Vannak közülünk, akik az első osztálytalálkozón fel sem ismerték egymást, én például azok között vagyok, akik mindenkit megismertek, és engem is mindenki megismert már a legelején – mondta Fazekas József, hozzátéve, hogy mindig tavaszi-nyári időszakban találkoznak évente egyszer. Már mind nyugdíjasok, van köztük önkormányzati dolgozó, papírgyári munkás, sofőr és katona is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában