Gyakorlat

2 órája

Ne rémüljön meg, ha katonai helikoptereket lát!

Három héten át tartó harcászati oktatóképző gyakorlat kezdődött vasárnap Pápán, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtéren. A Többnemzeti Helikopter Kiképző Központ (MHTC) által szervezett nemzetközi helikopteres gyakorlat egyes elemei Tolna vármegyében is érzékelhetőek lesznek.

Bencze Péter

Amint a Honvédelmi Minisztérium közleményében írták: „Negyedik alkalommal ad otthont hazánk a Többnemzeti Helikopter Kiképző Központ (MHTC) által szervezett nemzetközi helikopter harcászati oktatóképző gyakorlatnak szeptember 30. és október 18. között Pápán, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtéren.“

Gyakorlatot tart a honvédség
Három héten át lehet hallani a katonai légijárművek hangját (illusztráció) Fotó: MW

A gyakorlat részeként a különböző típusú magyar és külföldi helikopterek speciális harcászati feladatokat hajtanak végre alacsony magasságban, lakott területek közelében is. A repülések főként Veszprém vármegyét és Somogy északi részét érintik, kiemelten Pápát, a volt Kenyeri repülőtér és a Siófok-Kiliti repülőtér térségét, valamint az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság gyakorló- és lőtereinek területét. A pilóták a kiképzés egyes feladatait közutak felett, alacsony magasságban teljesítik.“

A tanfolyam ideje alatt a légi járművek intenzív hanghatása várható a nappali órákban. Tolna vármegye északi részén is ez lesz a helyzet. A Magyar Honvédség szakemberei arra törekednek, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja a gyakorlat az állampolgárok nyugalmát. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában