Hajdan

16 órája

Országos bajnok lett az ifjú atléta

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Képünk illusztráció

Forrás: MW

50 ÉVE Szenzációs ásatások. Átmenetileg befejeződték az országos tudományos szenzációt is jelentő szekszárdi ásatások. Dr. Rosner Gyula, a megyei múzeum tudományos főmunkatársa 597 sírt tárt fel azon a sírmezőn, melyről legelőször lapunk, majd az országos lapok, a szomszéd megyék újságjai, a közelmúltban a televízió, korábban a rádió is beszámolt. A sírok közül 585 avarkorinak bizonyult, 12 bronzkorszakból származó. A tudomány nem sportverseny, természetesen nem ismer rekordokat. Az, hogy a közel 600 sír feltárása megvalósulhatott, mégis ilyesfélének számít. (Tolna Megyei Népújság, 1974. szeptember 19.)

50 ÉVE Kiránduló fiatalok. Tolna megyéből az év elejétől szeptember 15-ig 1202 fiatal utazott külföldre az Expressz Ifjúsági és Diákutazási Iroda szervezésében. A fiatalok közül legtöbben, 289-en az NDK-ba utaztak, ahol Berlin, Lipcse és Drezda nevezetességeivel ismerkedtek meg. (Tolna Megyei Népújság, 1974. szeptember 19.)

50 ÉVE Országos bajnok lett az ifjú atléta. Szombaton és vasárnap kellemes időben rendezte a MASZ az 1974. évi országos ifjúsági atlétikai bajnokságot, a Népstadionban, melyen megyénk legjobb ifjúsági versenyzői is rajthoz álltak. Versenyzőink az előző évekhez hasonlóan eredményesen szerepeltek és nagyon sok pontot szereztek. Legeredményesebb Vaszkó Judit (Sz. Dózsa) volt, aki a 17 éves lányok magasugrását nyerte 172 cm-es eredménnyel. 155-ön kezdett és az egész mezőny legbiztosabb ugrója volt. Megérdemelten szerezte meg az országos bajnok címet. (Tolna Megyei Népújság, 1974. szeptember 17.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában