TV-ajánló

2023.09.26. 12:02

Egy másik, szörnyűségekkel teli világ

A hívás című, 2013-ban bemutatott amerikai pszichológiai krimiért érdemes késő estig ébren maradnia azoknak, akik a legváratlanabb helyzetekre is fel akarnak készülni.

Brunner Mónika

Halle Berry, a film főszereplője.

Forrás: Shutterstock

A film főszereplője Abigail Breslin, amerikai tinédzserlány, akit egy bevásárlóközpont parkolóházából elrabolnak, és egy autó csomagtartójába tuszkolnak. Eldobható telefon segítségével hívja a segélyvonalat, a 911-et, a vonal másik végén a Los Angeles -i rendőrségtől Jordan Turner operátor (Halle Berry) próbál neki segíteni. Elkezdődik a harc a lány életének megmentéséért.

A tinédzser elrablójának neve Michael Lewis Foster, és sorozatgyilkos. A karakterét úgy alakították ki, hogy a hideg, számító őrült szőke fiatal lányokat rabol, méghozzá azokat, akik feltűnően hasonlítanak daganatos betegségben elhunyt nővérére. A sorozatgyilkos a gyászába beleőrült elmebeteg, akinek Melinda nevű testvérével vérfertőző kapcsolata volt. Az elrabolt lányokat arra „használja”, hogy eltávolítsa a hajukat. Melindát akarja rekonstruálni, minden hajszálban meg akarja találni a megfelelő illatot, amely illik elhunyt nővéréhez.

A film tele van feszültséggel, a nézőt percről percre leköti az alkotás, és betekintést enged egy másik, szörnyűségekkel teli világba. Örüljünk annak, hogy csak a filmekben, színházakban, könyvekben, művészeti alkotásokon szembesülünk ilyen esetekkel!

A hívás, HBO2, kedd, 23.20. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában