TV-ajánló

2024.05.09. 19:34

Antik kibervilág tárul elénk

Mai szemmel nézve talán kissé megmosolyogtató a Kardhal című film, hiszen azt mutatja be, több mint húsz éve milyennek képzelték a kibervilágot, amely napjainkban már az élet minden szegmensét átszövi.

Révészné Hanol Erzsébet

Halle Berry, a film főszereplője

Forrás: Shutterstock

A sztori szerint a Hugh Jackman által alakított Stanley Jobson egy nagymenő kiber-hacker, aki az FBI programját is képes volt számítógépes vírussal megfertőzni. Csak feltételesen van szabadlábon, így tilos az internetre felmennie, a Gabriel Shear (John Travolta) nevű gengszter azonban ráveszi, hogy törje fel a védelmi minisztériumi szerverét.

Stanley feladata az lenne, hogy emeljen le 9,6 milliárd amerikai dollárt a DEA titkos számlájáról 10 millió dollár sikerdíjért cserébe. Shear céljai amúgy „nemesek”, merthogy ő egy önjelölt hazafi, és a pénzből a nemzetközi terrorizmussal akar szembeszállni. Az akció természetesen nem a tervek szerint alakul, és a játszmába bekapcsolódik a rendőrség és az FBI is.

A filmért annak idején nem lelkesedtek a kritikusok, de azt ők is elismerték, hogy látványos akciókban nincs hiány. A cselekmény szempontjából nem túl fontos – sőt egyáltalán nem az – a film azon jelenete, amelyben Halle Berry topless látható, karrierjében először. Ezt állítólag azért vállalta el a színésznő, hogy leküzdje a félelmét attól, hogy meztelenül jelenjen meg a vásznon.

Kardhal, AMC, 21 óra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában