Tv-ajánló

2024.07.23. 20:13

Az első számú közellenség 

Az 1930-as évek Amerikája nemcsak a gazdasági világválság ideje volt, hanem a bankrablások kora is. Ebben az időszakban vált hírhedtté egy név: John Dillinger (Johnny Depp).

Farkas Eszter

Johnny Depp, a film férfi főszereplője.

Forrás: Shutterstock

Dillinger és bandája mesteri ravaszsággal fosztogatták a nagyvállalatokat, miközben az egyszerű polgárokat békén hagyták. Az emberek szemében Dillinger egyfajta modern Robin Hooddá vált, aki a gazdagokat büntette és a szegényeket megkímélte. 

Dillinger 1933-ban börtönbe került, és egy merész szökés után újra szabadon garázdálkodott bandájával Chicago környékén. Hamarosan az FBI legüldözöttebb bűnözőjévé vált, miután megölte Pretty Boy Floydot. Melvin Purvis FBI-ügynök (Christian Bale) kapott megbízást J. Edgar Hoovertől, hogy va­dássza le az ország első számú közellenségét, Dillingert. Dillinger életét tovább bonyolította, hogy beleszeretett Billie Frechette éjszakai klubénekesnőbe (Marion Cotillard). Mialatt Purvis szívósan üldözi, Dillinger sorsa egyre baljósabb fordulatot vesz. Barátai elhagyják, lehetőségei fogytán vannak, és a szervezett bűnözés gyorsan változó világában egyre kevesebb helye van. 

Ez a történet bemutatja a hírhedt bankrabló felemelkedését és bukását, és feltárja a gengszterek világának árny­oldalait is. 

Közellenségek, HBO, 23.45 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában