Sajtótájékoztató

2024.08.01. 11:00

Világhírű produkció, a legjobb előadások

Izgalmas színielőadással is felérő sajtótájékoztatón adott számot szerdán délelőtt a szeptember 9-én kezdődő színházi évad gazdag programjáról a Babits Mihály Kulturális Központban Gonda Mária, a ház igazgatója és az előadásokat szervező Herrné Szabadi Judit.

Szepesi László

Elmondták, a Múzsa, az Orfeum és az Óvodás és Kisiskolás bérlet összesen tizenkét előadásból áll majd, s bár a bérletes előadásokra is vásárolhatók jegyek, azokon kívül, az adventi vasárnapok programjaival együtt tizenöt további előadás, koncert, nívós produkció, dráma, thriller, komédia, vígjáték, pódiumest, gyermekelőadás várja a nagyérdeműt a Babitsban. 

Világhírű produkció, a legjobb előadások
Látványos és rendhagyó volt a sajtótájékoztató Fotó: Mártonfai Dénes

Bevezetőjében Gonda Mária beszélt az elmúlt 2023-24-es színházi évadról is, amikor a járvány lecsengése után újra kellett építkezniük, hogy ismét telt házas előadások legyenek. Ez sikerült, meghaladta a másfél ezret a bérletesek száma, az összes előadást kevés híján 16 ezren nézték meg.

A tavalyinál is gazdagabb kínálat 

Idén az ősz elején kezdődő újabb színházi évadra a tavalyinál is gazdagabb kínálat jellemző. Egyetlen kivétellel megvan az összes, úgynevezett szabadelőadás időpontja, amelyekre már jegyek is vásárolhatók. A bérletes előadások közül néhány időpontja még egyeztetés alatt áll, folytatta Herrné Szabadi Judit, aki hozzátette, hogy a bérletmegújítás augusztus 1-én, csütörtökön kezdetét veszi, és két hétig tart, utána lehet új bérletet, majd szeptember 1-től jegyet vásárolni. 

A Szekszárdi Szüreti Napok előestéjén mindig van előadás 

Hagyomány, mondta, hogy a Szekszárdi Szüreti Napok előestéjén mindig van egy előadás. Most ősszel Látomások címmel a már világhírű Freelusion Produkció a Queen Együttes dalaira összeállított különleges, akrobatikus táncokból álló előadása lesz ez, amely Budapesten kívül vidéken, Szekszárdon debütál először.

Jövőre pedig a Szekszárdi Pünkösdi Fesztivál előestéjén a komáromi Magyarock Dalszínház A kőszívű ember fiaival áll színpadra. A bérletes és a többi produkciót is az ország legjelesebb teátrumai, együttesei jegyzik. Így a József Attila Színház, a Liliom Produkció, a Budaörsi Latinovits Színház, a Játékszín, a Pesti Művész Színház, a Turay Ida Színház, és olyan jeles színészek lépnek fel, mint Takács Katalin, Tihanyi-Tóth Csaba, Varga Izabella, Szűcs Gabi, Schell Judit, Janza Kata, Polyák Lilla, Koltai Róbert.

A színházi évadot pedig idén is teljesebbé teszi az adventi programsorozat, amikor mind a négy vasárnap lesz előadás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában