TV-ajánló

2 órája

Ezen a filmvégi csavaron Ön is meg fog lepődni

Farkas Eszter

Ted Crawford (Anthony Hopkins), a gazdag és tehetséges építőmérnök rájön, hogy felesége, Jennifer (Embeth Davidtz) viszonyt folytat Rob Nunally (Billy Burke) rendőrnyomozóval. Crawford ezért lelövi a feleségét, súlyosan megsebesítve őt, és már a helyszínen azonnal bevallja a bűncselekményt Nunallynak. A vád alá helyezéskor azonban Crawford visszavonja a vallomását. Ezután kapcsolatba kerül Willy Beachummal (Ryan Gosling), a feltörekvő kerületi ügyészhelyettessel, akivel eszmei csatát vív. Az ügyészhelyettes, úgy véli, hogy az ügyet akár le is zárhatja, és beleegyezik a tárgyalásba.

London,,United,Kingdom,-,July,12,,2023:,Ryan,Gosling,Attends
Ryan Gosling a Törés című film egyik főszereplője
Fotó: Fred Duval

A tárgyaláson Crawford azonban a saját ügyvédjeként lép fel, ahol elárulja, hogy a letartóztató tiszt (Nunally) viszonyt folytatott a feleségével, és jelen volt a kihallgatásán is. Vallomását bizonyítékként elfogadhatatlannak ítélik. Beachum rájön, hogy a Crawford otthonában talált pisztolyt nem a felesége lelövéséhez használták. Soha nem sütötték el, és nem egyezik a gyilkosság helyszínén talált töltényhüvelyekkel. Mivel a ház a rendőrség megérkezésétől Crawford letartóztatásáig végig megfigyelés alatt állt, a rendőrség értetlenül áll a történtek előtt.

A helyzet kezd elmérgesedni a következő meghallgatás előtt, ugyanis Beachumnak nem marad olyan bizonyítéka, amelyet Crawford ellen fel tudna használni. Nunally, heves bosszúvágyában felajánlja, hogy hamis bizonyítékokat helyez el, de vajon kiderül a turpisság?

Moziverzum - 18:45 - Törés

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában