Kiállítás

18 órája

Magyarul beszélő tárgyak Törökországból

A magyar és török kultúra találkozása egy rendhagyó tárlaton a Magyarság Házában, mely rámutat a mélyen gyökerező közös hagyományokra és kulturális emlékekre. A kiállítást Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár nyitotta meg, Törökország nagykövetével közösen.

Balogh Éva

Budapesten, a Magyarság Háza Galériában egy különleges kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők szeptember 29-ig, mely a „Magyarul beszélő tárgyak Törökországból” címet viseli. A tárlat a Törökországban élő magyar diaszpóra hagyatékát, tárgyi emlékeit mutatja be, amelyek magyar és török motívumokat ötvöznek. 

fotó: facebook

A kiállítást Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár nyitotta meg Gülşen Karanis Ekşioğlu, Törökország budapesti nagykövetének társaságában. A látogatók megtudhatják, hogyan ápolják és tartják életben kulturális hagyományaikat azok, akik távol élnek szülőföldjüktől. A kiállítás nemcsak a tárgyi emlékeket mutatja be, hanem rávilágít a magyar és török kultúra mélyen gyökerező kapcsolataira is.

A látogatók megcsodálhatják, hogyan ötvöződnek a két ország jellegzetes motívumai. A tárlat szeptember 29-ig szerdától vasárnapig, 12.00 és 18.00 óra között tekinthető meg a Nádor utcai Magyarság Házában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában