Hagyományápolás

4 órája

Új elnököt köszönthetnek a székelyek

A kakasdi Sebestyén Ádám Székely Társulat idei választásán Molnár Tímea vehette át az elnöki tisztséget, aki nagy lelkesedéssel és elkötelezettséggel lát neki feladatainak.

Farkas Eszter

Molnár Tímea kérdésünkre elmondta kulturális közösségszervező végzettséggel a háta mögött úgy érzi, hogy tudásával és szenvedélyével hatékonyan hozzájárulhat a közösség fejlődéséhez, valamint a székely örökség megőrzéséhez és népszerűsítéséhez.

A kakasdi székelyek Molnár Tímeát választották elnöküknek
A kakasdi székelyek Molnár Tímeát választották elnöküknek. Fotó: Beküldött fotó

Molnár Tímea beszámolója szerint a székely kultúra és hagyományok gyermekkorától meghatározó részét képezték életének. Édesanyja révén már totyogó korában bekapcsolódott a népi tánc és népdal világába, amely azóta is inspirációként szolgál számára. Ezt a személyes kötődést és szeretetet szeretné most továbbadni a közösség tagjainak, különös figyelmet fordítva a fiatalok bevonására.

Elnöki mandátuma alatt célja, hogy a társulat új lehetőségeket teremtsen, amelyek révén még szélesebb körben ismertté válhat a székely örökség. Programok szervezésével és közösségépítéssel törekszik arra, hogy a helyi társulat a tágabb régióban is erősítse a szerepét, együttműködve más szervezetekkel, közösségekkel. Úgy véli, hogy a kulturális kapcsolatok építése fontos lépés a székely hagyományok továbbvitelében és megújításában.

Tímea elkötelezetten dolgozik azon, hogy a Sebestyén Ádám Székely Társulat egy összetartó, dinamikus csapat maradjon, amely képes nemcsak őrizni, hanem újragondolni és továbbadni a székely hagyományokat. Hálás a bizalomért, amellyel megválasztották, és izgatottan várja a közös munkát a közösség építésében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában