sportágválasztó

2019.10.04. 17:39

Sportolni hívták a gyerekeket

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

A megyeszékhely iskoláinak diákjai ismerkedtek a sportágakkal a „Sportos leSZEK-SZÁRD – Élj a sportnak” elnevezésű eseményen.

A Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat és a Polip Ifjúsági Egyesület által közösen szervezett programon nyolc szekszárdi egyesület vett részt.

A diákok egy kicsit bepillanthattak az Atomerőmű KSC Szekszárd (kosárlabda), a Szekszárdi UFC (labdarúgás), a Szekszárd AC (asztalitenisz), a Szekszárdi KKSE (kajak-kenu), a Hikari Aikido Egyesület (küzdősport), az Alisca Taekwondo Klub (küzdősport), a Szekszárdi SZKSE (kerékpársport) és a Fehérlófia SE (tájfutás) mindennapjaiba, belekóstolhattak a sportágakba.

Istlstekker Ivett, a Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat diákpolgármestere elmondta, az eseményt másodízben szervezték meg, s valamennyi csatlakozó sportklub remek bemutatókat tartott. Hozzátette: abban bíznak, hogy az eseményen való részvételnek köszönhetően egyre többekben fogalmazódik meg az igény a sportolásra és a sportegyesületekhez való csatlakozásra. Azt is elmondta, hogy már másodízben rendezték meg az eseményt, s mivel az az előző évhez hasonlóan idén is népszerű volt, így szeretnék, ha lenne folytatás, s ezáltal még több gyereket tudnának rávenni a sportolásra, a mozgásra.

Azt, hogy melyik sportág volt a legnépszerűbb, nem lehetett eldönteni, valójában mindegyik klubnál sokat időztek a gyerekek, akik örömmel dobálták a kosárlabdát, rúgták a focilabdát, és ütötték az apró pingponglabdát.

Istlstekker Ivett elmondta, összesen hat iskola kétszázötven diákja vett részt a programon, s mindenki élményekkel gazdagodva távozott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában